Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin ve Cemiyet yöneticileri AK Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan'ı partinin il başkanlığında ziyaret etti. İbrahim Gültekin, Cemiyet çalışmaları ve ESİGC'nin kuruluş amaçları hakkında Zihni Çalışkan'a bilgi vererek, "Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'ni Eskişehir ve bölgemizdeki internet gazetecilerini bir araya getirmek, bu alandaki eksiklikler ve sorunların giderilmesi amacıyla çözümler üretmek, internet gazetecilerinin özlük haklarını savunmak amacıyla kurduk. Bu anlamdaki yasal boşluklar ve ihtiyaçlarla ilgili de bir kanun taslağı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun taslağımızı TBMM gündemine taşımak istiyoruz. Eskişehir'den başlattığımız bu girişimi ileride Türkiye çapında da genişletmeyi amaçlıyoruz" dedi. 

AK Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan da, Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'nin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, günümüzde internet gazeteciliğinin giderek geliştiğini, medyanın bu yönde ilerlediğini, AK Parti olarak internet ve teknoloji alanındaki yenilikleri her zaman takip eden bir parti olduklarını ifade etti. 

İbrahim Gültekin'den yaptıkları çalışmaların yanı sıra, Eskişehir'deki internet gazeteciliği ve haber sitelerinin durumu, okunurluk düzeyleri ve talepleri konusunda da geniş çaplı bilgi alan Zihni Çalışkan, "Cemiyetiniz, cemiyetimize hayırlı olsun. Medya zor bir alan, gazetecilerin işi günümüzde gerçekten zor. Bu anlamda yaşanan sıkıntıları görüyoruz. Zorluklar, eleştiriler, sıkıntılar olacaktır, bunlar umarız aşılacak. Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'nin de hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Ziyaretin sonunda İbrahim Gültekin, ESİGC'in anı tabağını Zihni Çalışkan'a takdim ederken, Çalışkan da nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.