Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti (ESİGC) Başkanı İbrahim Gültekin ve dernek yöneticileri, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına yaptıkları ziyarette Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ile bir araya geldi. 

Eskişehir'e ve sanayisine de katkı için 

ESİGC Başkanı İbrahim Gültekin, derneklerinin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında Nadir Küpeli'ye bilgiler verdi. Gültekin, ESİGC olarak Eskişehir’de internet gazeteciliği mesleğini basın ahlakı ve ilkelerine göre yapan gazetecileri bir çatı altında toplamak ve Eskişehir medyasını daha da ileriye taşıyabilmek gayesi ile kurulduklarını dile getirdi. Gültekin, bu noktada Eskişehir sanayisi ile de birçok işbirliğine imza atmak istediklerini, Eskişehir sanayisinin gelişimine de katkı sunmayı amaç edindiklerini ifade etti. 

Nadir Küpeli: Artık dijitalleşmekten kaçış yok 

 Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli de, Eskişehir OSB'de yaptıkları çalışmaları ve projeleri paylaşırken, Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'nin kurulmasının Eskişehir'e hayırlı olmasını dilediklerini ifade etti. Nadir Küpeli, "Çağımızda artık dijitalleşmekten kaçış yok. Bu sanayimiz için de geçerli, medya için de geçerli. Eskişehir OSB olarak biz de son teknolojileri, son yenilikleri takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Pandemi sürecinde Eskişehir OSB'deki projeleri hız kesmeden devam ettirmeyi başardıklarını belirten Nadir Küpeli, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ana kampüs inşaatının ve Yaşam Köyü projesi inşaatlarının hızla devam ettiğini belirterek, "Sanayimizin 25 yıllk hayali olan okulumuz da tüm donanımları ile açıldığında, Eskişehir sanayisinin nitelikli ara ve ana eleman ihtiyacını büyük oranda karşılayacak" dedi. 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırım alanlarını giderek genişlettiklerini söyleyen Nadir Küpeli, "Altyapısı tamamlanmak üzere olan yeni alanlarımızla birlikte Eskişehir OSB'nin 50 yıllık ihtiyacını hazırlamış olacağız. Bu sayede çok sayıda yatırım da Eskişehir'e gelecek. Eskişehir sanayisinin en az, önümüzdeki 50 yılını düşünerek hareket ediyoruz" diye konuştu. 

EOSB bünyesindeki Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'ndeki (MEGEM) eğitimlerin de 6 Temmuz'dan itibaren yeniden başladığını kaydeden Nadir Küpeli, merkezde sertifikalı ve istihdam garantili eğitimlerin süreceğini, eğitim verdikleri kursiyerlerin işsiz kalmadığını ve hemen iş bulduklarını, Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacının da karşılandığını kaydetti. 

Nadir Küpeli, son olarak, sınav ve belgelendirme hizmeti verecek olan ESBEM’in akreditasyon aşamalarının da hızla tamamlandığını, Eskişehir’de 12 meslek dalında çalışan işgücünün mesleki belgelendirmesinin yapılarak büyük bir ihtiyaca da cevap verileceğini belirtti. 

Eskişehir'de yapılan bu gibi projelerin tanıtımı ve duyurulmasının da çok önemli olduğunu kaydeden Nadir Küpeli, bu tanıtımda payı olan Eskişehir medyası ve internet gazetecilerine de teşekkür ettiklerini ifade etti. 

Ziyaretin sonunda ESİGC Başkanı İbrahim Gültekin, ziyaretin anısına  ESİGC'in anı tabağını Nadir Küpeli'ye takdim etti.