Eskişehir İntertnet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin ve Cemiyet yöneticileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, İbrahim Gültekin, ESİGC'nin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda Rektör Şenocak'a bilgiler verdi, fikir alışverişinde bulundu. 

Eskişehir medyasını ileriye taşımak, internet gazetecilerini bir araya getirmek ve özlük haklarını savunmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Gültekin, bu anlamda Eskişehir'deki üniversitelerle de her konuda işbirliğine ve destek vermeye açık olduklarını ifade etti. Gültekin, artık dijital bir çağa girdiğimizi ve Eskişehir medyasını da bu dijital dönüşüme hazırlamak ve ileriye taşımak istediklerini ifade etti. 

"Basılı medya ölüyor, gelecek internette"
Rektör Prof.Dr. Kemal Şenocak da, "Evet medyada büyük bir değişim yaşanıyor. Basılı medya ölüyor. Gelecek internette. Artık internette haberler çok daha hızlı yayılıyor ve zamanla yarışıyorsunuz. Medya alanında da dijital dönüşüm kaçınılmaz hale geldi. Çalışmalarınızda başarılar ve Cemiyetinizin Eskişehir'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

"Dijital altyapımızı güçlendiriyoruz"
Djital dönüşüm konusunda ESOGÜ olarak da önemli çalışmaları olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Şenocak, "Osmangazi Üniversitesi olarak yaşadığımız bu pandemi döneminde biz de dijital altyapımızı güçlendirmek için hemen çalışmalara giriştik, bu çalışmalar şu anda da devam ediyor. Önümüzdeki günlerde pandeminin ilerleyişine ve alınacak kararlara göre, eğitimle ilgili planlamalarımızı yapıyoruz. İnternet üzerinden de derslerin devam edebileceğini düşünerek, veri tabanımızı ve altyapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bazı dersler sınıflarda, bazı dersler internet üzerinden devam edebilir. Her yönden hazırlıklarımız sürüyor" dedi. 

"Milli Muharip uçağımız için mühendisler"
ESOGÜ olarak teknoloji alanında ve sanayi ile işbirliği konusunda da önemli atılımlarda bulunduklarını kaydeden Rektör Şenocak, "Uçak Mühendisliği bölümümüz de açıldı. Amacımız asıl Milli Muharip Uçağımızı yapacak mühendislerimizi burada yetiştirebilmek. Havacılığın merkezi olan Eskişehir'de böyle projelere ESOGÜ olarak önem ve destek vereceğiz" dedi. 

Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin, ziyaretin sonuda Rektör Prof.Dr. Kemal Şenocak'a nazik kabulünden dolayı teşekkür ederek, ESİGC'nin anı tabağını takdim etti. Rektör Şenocak da Gültekin ve Cemiyet yöneticilerine ziyaretlerinde dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.