ESKİ Genel Kurulu'nda 2019 yılı faaliyet raporu ve kesin kesabı görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in katılmadığı genel kurula Aydın Ünlüce başkanlık etti. 

Durmuş: BAKSAN için de kullanılabilirdi 
AK Parti grubunun ESKİ'ye yönelik eleştirilerde bulunduğu genel kurulda, AK Parti grubu adına konuşan Orhan Durmuş, BAKSAN sanayi sitesindeki alt yapı sorununu da gündeme getirerek, ESKİ'den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılan paraları gündeme getirdi ve "Bu para Hamamyolu'nun kanalizasyonunun bakım ve rehabilitesi, BAKSAN'ın kanalizasyonu ve alt yapısı için kullanılabilirdi" dedi. 

Ünlüce: BAKSAN taşınacak 
Aydın Ünlüce, BAKSAN konusunda, BAKSAN'ın aslında Sultandere tarafına taşınmasının söz konusu olduğunu belirterek, "Zaten taşınacağı için böyle bir çalışma yapılmıyor olabilir. Taşındıktan sonra ona göre planlama yapılacaktır" diye konuştu. 

Birsen: 2020 yılında hâlâ vidanjörle... 
Daha sonra söz alan AK Partili Mustafa Birsen de, BAKSAN konusuna değinerek, "BAKSAN yıllardır Eskişehir'in kanayan yarası. 2020 yılındayız, halen insanlar vidanjörle sorun çözmeye çalışıyor. Yıllardır çözülmeyen bir problem, artık çözülmesi gerekli" dedi. 

Murat Özcan: BAKSAN esnafının belediyeye bir teklifi var 

Genel Kurul'un sonunda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan da, BAKSAN konusunda, "Ben de BAKSAN esnafından biriyim. Yok buralarda dönüşüm yapılacak filan... 20 yıldır bu konuşuluyor, hepimiz biliyoruz. BAKSAN esnafının ise belediyeye bir teklifi var. Alt yapıyı yapın, parasını biz verelim. Bu kadar net. Çünkü çok sıkıntı var" diye konuştu.