Kongre saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği video izletildi. Mevcut Başkan Özlem Ünalır, Tek liste ile kongre seçimine katıldı.  Kongreye Divan başkanlığını AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Neslihan Ay yaptı.  Eskişehir AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay Eskişehir AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu Eski Milletvekili Emine Ülker Can Kongreye katılanlar arasında yer aldı.
 
Eskişehir Kadın kolları Başkanı Özlem Ünalır, konuşmasında,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kadınlara verdiği öneme dikkat çekti.  Ünalır: “Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek için tüm mücadelemizi vereceğiz, 2023 hedeflerine ulaşmak üzere elimizden geleni fazlası ile yapacağız” dedi. 
 
Eskişehir Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay konuşmasında: “Bu hafta acılıyız içimize gömdük yolumuza devam ediyoruz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Bu acıyla çalışma hevesimiz çok daha katlanmalı. 2023 yılı için adımlar ve başarılar için buradayız. Erdoğan kadınlara çok önem vermektedir. Ak Yürekli kadınlar, Cemal Süreyya’nın şiirinden dizeleri okudu. “Bir kadının ortadan ikiye böl yarısı annedir yarısı aşktır” Necip Fazıl Kısakürek kadın ile ilgili şiirinden dizelere okuyan Günay Kadın üyemiz 5,5 milyona ulaştı. Hedef 6 Milyon diyen Rakamları paylaştıktan sonra kadınların siyasetteki etkinliğine değindi. Eskişehir’deki 2023 hedeflerimize en önemli yük size ait” ifadelerine yer verdi.


Zihni Çalışkan: “Ak Dava Ak Kadınlarımızın omuzlarında yükseliyor. Bizim gönül kapılarımız. Bizim kadınlarımız olmadan başarılı olmamız mümkün değil. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Pazartesi il kongremizi gerçekleştirdik. Mahsun ve hüzünlüydük. Eskişehir’de şehidimiz vardı. Bizim şehrimiz güzellikler ile anılmalı kaçak villalar usulsüz egzoz muayeneleri ile anılmalı. Biz kadın siyasetinin önemini biliyoruz. Durmak yok yola devam.”  Dedi. Eskişehir’e yapılan hizmetlerden bahseden Çalışkan :“Millet Bahçemiz herkese hayırlı olsun resmi açılışı yapacağız” şeklinde konuştu.

Çiğdem Koncagül: Bir coşku ile gerçekleştirmek istiyoruz. Gizli kahramanlar sizlersiniz. AK Davaya hizmet veren kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu dönemde Kadın istihdamını yüzde 67 arttı. Şehidimizin ruhuna Fatiha okunmasını istedi.  Milletimizin Başı sağ olsun” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği değer için teşekkür ediyorum. Temsildeki kadınlarımızı yeterli bulmuyoruz. 10 kadın belediye başkanımızın olması önemli siyasette aktif olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yunus Emre’nin ait  “Ben gelmedim kavga için gönüller yapmaya geldim” diyerek sözlerine son verdi.
Kongre hediye takdimleri ile sona erdi.


Kadın teşkilatının önemine vurgu yapan Ay: “Size Cumhurbaşkanımız Erdoğan AK Parti Kadın Kolları genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın Selamını getirdim   İnandığımız yolda 2023 2053 2071 hedeflerimiz için Türkiye için beraber yürüyeceğiz hepinizi tüm kalbi duygularım selamlıyorum” dedi.