Uzmanlar haftada en az 1 kez balık yemeyi tavsiye ediyor. Bunların yanı sıra Türk mutfağının da vazgeçilmez unsurlarından biri de balık. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir ürün olarak karşımıza çıkan balık, tezgâhta ne kadar, hangi balık bu dönemde tercih edilmeli?
Balık tezgahlarının en ucuz balığı olarak karşımıza küpez çıkıyor. Kilogram fiyatı ise 10 lira, en çok tercih edilen hamsinin fiyatı ise 25 lira. Canlı balık satışı yapan bir işletmenin ortağı Mürvet Yıldırım Balık fiyatları ve Eskişehirlilerin taleplerini hakkında bilgiler verdi. Pandemi döneminden dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşların küçük ve ucuz balıklara yöneldiğini söyleyen Yıldırım, “Daha önceleri 2 kilo balık alan vatandaş yarım kilo almaya başladı. Bu dönemde hamsiye oranla çipuranın daha lezzetli olduğu dönemdir ama Eskişehirliler hamsi daha uygun diye hamsiyi daha çok talep ediyor. Hamsiye sadece fiyatından dolayı değil halkın en iyi bildiği balık olduğu için de tercih ediliyor” dedi. 
“KÜPEZ 10 ÇİPURA 40 LİRA”
İşletmenin diğer ortaklarından olan Müjdat Arslanbenzer balık fiyatları hakkında bilgi verdi.  Balıkların kilo fiyatları şu şekilde Çipuranın 40, Küpez 10 istavrit 30 Hamsi ise 25 liradan alıcı buluyor. 
Balık satışlarının pandemi döneminde azaldığını dile getiren Arslanbenzer kısıtlamaların sezonun başında olması bugün hamsi fiyatını 25 liraya getirdi. Kısıtlamalar sezon başında olmasaydı şu anda hamsi fiyatları daha ucuz olacaktı dedi. 
KISIK ATEŞTE PİŞEN BALIK LEZZETLİ OLUR”
İşletme ortaklarından Mürvet Yıldırım bir de daha balıkların daha lezzetli şekilde pişirilmesi için tavsiyelerde bulundu Yıldırım:” Vatandaşlar öncelikle büyük balıkları tercih ederlerse iyi olur kısık ateşte pişerse balık kurumaz ve daha lezzetli olur. Özellikle çipuranın ızgarada pişirilmesini tavsiye ederim” dedi.