AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında sıcak gündemi paylaştı.

Halka hizmette AK Belediyelerin farkını ortaya koyduğunu belirten Milletvekili Aydemir Erzurum’daki belediyelerin başarılarını paylaştı.

Milletvekili Aydemir, ‘Kar Boran diye bir tabir var ya, ülkemizin her yerinde yoğun kar yığışı var. Karın hiç yağmadığı illerimizde bile kar yağışına şahit oluyoruz. Böyle olunca da birçok belediye karla mücadelede sıkıntı yaşıyor. Özellikle CHP’li belediyeler bu noktada çok sayıda problem çıkarıyorlar.

Sosyal medyadan da takip ediyoruz bu durumu. Eskişehir Belediyesinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Eskişehir Belediyesi karla mücadelede çok geriden geliyor. Dolayısıyla Eskişehirli kardeşlerimizin büyük tepkisi var. Bunu belediyelere bir noksan izafe etmek için söylemiyoruz. Her türlü iklim şartları ve yol açacağı olumsuzluklara hazırlıklı olmak gerekir, diye söylüyoruz. Bir milletvekili olarak milletin huzurunu önemseyen, öne alan birisi olarak diyoruz ki, öncesinde hazırlıklı olmak lazım. Erzurum’da Belediyeler her yıl milyonlarca doları karla mücadeleye harcıyor. Böyle bir sıkıntılı halimiz var bizim. Pek çok ilde yok bu sorun, varsa da mevzi mevzi. Kar ara ara yağıp kalkıyor. Oysa Erzurum aylarca karla mücadele veriyor. Dolayısıyla belediyelerimizin ödeneklerinin önemli bir kısmını da buna ayırmaları söz konusu. Karla mücadele giderleri olmasa, çok daha fazla yatırım yapılacak, vatandaşa yansıyacak hizmetler olacak. Bunu özellikle not düşüyorum." diye konuştu.