Eskişehirli şehidimiz Cihat Şengil'in eşi Şeyda Şengil, büyük takdir gören bir davranışa imza attı. Şeyda Şengil, rahmetli eşinin okuduğu Osmangazi İlkokuluna yapılacak olan teknoloji tasarım atölyesinin tüm giderlerini üstlendi. 

Eşinin okuduğu okula destek verdi, tüm giderlerini üstlendi, herkese örnek oldu

Odunpazarı ilçesinde bulunan Osmangazi İlkokuluna yapılacak olan teknoloji tasarım atölyesi ile ilgili Eskişehir Valiliğinde protokol imzalandı. Şehit eşi Şeyda Şengil’in tüm giderlerini üstlendiği atölyeye şehit Cihat Şengil’in adı verilecek.

"Yeni yetişen nesillere rol model olacak"

Protokol töreninde, şehidimizin eşi Şeyda Şengil’e eğitime yaptığı bu anlamlı katkıdan dolayı teşekkür eden Vali Ayyıldız “Şehit Cihat Şengil’i ve bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Bizim değerler dünyamızda şehitler ölmez, onlar diridirler. Ancak onların isimlerinin dünyada da anılması, özellikle eğitim kurumlarında şehit isimlerinin görülmesi vatan sevgisinde yeni yetişecek nesillere de rol model olacaktır” dedi.

"Hatırasını yaşatmaktan onur duyacağım"

Şehidimizin eşi Şeyda Şengil; eşinin okuduğu okula böyle bir katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şehit Cihat Şengil”in hatırasını yaşatmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Mersin'deki kazada şehit olmuştu 

Şehit er Cihat Şengil (25), Mersin'in Mut ilçesinde, 4 askerin şehit olduğu otobüs kazasında yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede bir ay süren yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından 26 Ağustos 2020 tarihinde Eskişehir'de toprağa verilmişti.