Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarın partisinin il kongresine katılmak için geleceği Eskişehir’de hazırlıklar sürerken, özellikle Yeni Kent Spor Salonu’nda yoğun çalışmalar sürüyor.

Erdoğan’ın yarın Afyonkarahisar ziyaretinin ardından saat 15.00’de Eskişehir’e gelmesi bekliyor. İlk olarak İl Kongresinin yapılacağı Yeni Kent Spor Salonu önündeki miting alanında toplanacak vatandaşlara seslenmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra İl Kongresine katılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kongrenin ardından Odunpazarı bölgesinde yapılacak bir müzesinin temel atma törenine katıldıktan sonra Ankara’ya döneceği belirtiliyor.

Bu arada Ak Parti İl Başkanlığı görevlilerinin Erdoğan’ın ziyareti öncesi günlerdir başlattıkları hummalı bir hazırlıklar sürüyor. Yeni Kent Spor Salonu ve kentin birçok noktasında hazırlıklar tamamlandı. Dev afişler ve AK Parti bayraklarının dalgalandığı spor salonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri de yer aldı. İlgililer, şehrin 250 noktasında bilbord, afiş ve bayraklarla tanıtım çalışmaları yapıldığını belirttiler. Kongre öncesi spor salonu önünde 15 bin kişilik bir kalabalığın öngörüldüğünü, hazırlıkların buna göre planlandığını anlatan ilgililer, kongre salonunu ise sadece il teşkilat üyelerinin alınacağını anlattılar. Yaklaşık 3 bin 500 kişi kapasiteli salona yaklaşık 4 bin kişinin alınabileceği, bazı üyelerin bu gece veya sabahın erken saatlerinden itibaren salondaki yerlerini alacağı anlatıldı. Salonda, Türk askerinin terörle mücadele amacıyla Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı konusunun yanı sıra Tepebaşı, Odunpazarı ile ilgili mesajları içeren çok sayıda afişlerin hazırlandığını belirten ilgililer, bunlar içinde ilginç mesajların yer alacağını anlattılar.

Öte yandan Erdoğan’ın ziyareti öncesi bazı cadde ve sokaklarda trafik akışına ve araç parkına getirilen sınırlamalar öncesi güvenlik güçlerinin şehrin birçok noktasında önlemleri sürüyor. Bugünden itibaren başlayan güvenlik önlemlerin, yarın ziyaret saatine kadar daha da artması bekleniyor.