İnşaat ve gayrimenkul sektöründen 40'ı Eskişehir'den olmak üzere 70 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılış törenine; Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdür'ü İlhan Ersözlü, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ile belediye başkan yardımcıları, mimar ve mühendis odalarının başkanları firma temsilcileri ile beraber 12 farklı ülkeden ziyaretçilerin katılımıyla açılış gerçekleşti.

Açılışta konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdür'ü İlhan Ersözlü, bu fuarın 2021 yılının son etkinliği olduğunu belirterek "Bu fuar 12 farklı ülkeden ziyaretçinin katılımıyla uluslararası bir fuar olma özelliği kazandı. Fuara 40 Eskişehir firması olmak üzere 70 sektör yapı sektörü firması katılım sağladı. İlgiden gayet memnunuz, firmaların kendilerini gösterebilecekleri, tanıtabilecekleri bir etkinlik olmasını diliyorum" dedi.

ETO Başkanı Metin Güler ise konuşmasında, fuara katılımdan memnun olduğunu dile getirerek, "Yapı sektörü firmalarımızın fuarımıza ilgisinden son derece memnunuz  Moğolistan ve Bulgaristan başta olmak üzere ziyaretçilerin de gelmesiyle firmalarımız uluslararası boyutta kendilerini tanıtma imkanı buldu. 2022 yılında da Eskişehir fuar alanımızda farklı sektörlerde 5 adet etkinlik düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, bu tür etkinliklerin ekonomi ve tanıtım için çok önemli olduğunu söyleyerek, "Yapı sektöründe çağdaş, teknolojik, çevreye duyarlı, inovasyonu ön plana çıkaran bir döneme girdik, burada görüyorum ki Eskişehir firmalarımız buna büyük ölçüde ayak uydurmuş ve burada kendilerini tanıtma imkanı buldular. Bu organizasyonun paydaşlarından ve emeği geçenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

İnşaat malzemeleri, yapı teknolojileri, iş ve inşaat makinelerine ilişkin ürün ve hizmetlerin geniş bir yelpazede sergilendiği fuarın, sektörün nabzını tutarak ortaya çıkacak iş hacmi ile gerek inşaat sektörüne, gerekse bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak, bölge yatırımlarının gelişmesine katkı sunması bekleniyor.

28 Kasım’a kadar devam edecek olan fuarda girişler ücretsiz olup 25 - 27 Kasım tarihlerinde 10:00-19:00, 28 Kasım tarihinde ise 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.