Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 31 Temmuz Cuma günü saat 00.00'dan (perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece) başlayarak 3 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00'a kadar, Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin de ücretsiz olacağı açıklandı. 

"Asri Mezarlık otobüsleri ücretsiz"
Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden öğle saatlerinde yapılan açıklamada, cadde otoparkları ile Hava Şehitliği Otoparkı’nın bayram boyunca ücretsiz olarak hizmet vereceği, arefe günü itibariyle 5 gün boyunca Asri Mezarlık otobüslerinin de ücretsiz olarak çalışacağı belirtildi. Belediye otobüslerinin ve tramvayın ücretsiz olacağı ile ilgili bir açıklama yer almadı. 

Geçtiğimiz yıl toplu ulaşım ücretsizdi 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda toplu ulaşımın bayramda ücretsiz olması yönünde karar almıştı. 

Kafalar karıştı 
Cumhurbaşkanlığı kararına ilişkin ve diğer şehirlerdeki toplu ulaşımın ücretsiz olacağı haberleri ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması sonrasında Eskişehirlilerin kafası karıştı...