ESKİŞEHİR HABER - Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve EGM Asayiş Dairesi Başkanlığı ile ortak yürütülen Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında yapılan tahkikatta, Letgo, bebecruz, vb. ikinci el eşya satışı yapan siteler üzerinden sahte kişisel üyelik hesabı oluşturarak Anakucağı-Puset, bebek bezleri vb. bebek malzemelerinin satış işlemini gerçekleştiren şüpheli şahısların, özellikle yeni bebek sahibi olan alıcılar ile farklı şahıslar adına suçta kullanılmak üzere çıkartılmış, GSM hatları ile müşterilerle irtibata geçtikten sonra, satacağı ürünler üzerinde anlaştığı, ücreti bu GSM hatlarına havale şeklinde gönderttiği, bu GSM hat üzerinden ATM lerden paraları çektikleri, almış oldukları ürünlerin kargo bilgilerini isteyen alıcılara, alınan ürünü göndermeyip, cinsel içerikli fotoğraflar atarak müştekileri dolandırdıkları yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilmiştir.


Eskişehir İlimizde 6 olmak üzere Türkiye genelinde gerçekleşen toplamda 62 Adet Faili Meçhul Dolandırıcılık olayının Şüphelileri V.D. ve E.D. (karı-koca) isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, 
10.01.2020 Cuma günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle ortak çalışma neticesinde şüpheli V.D. ve E.D. isimli şahsılar yakalanmış olup haklarında yapılacak olan tahkikat işlemleri için Eskişehir İline intikal ettirileceklerdir.


Şahıs müştekilere; Beni polis yakalayamaz, nereye şikayet ederseniz edin şeklinde alay ettikleri, şüpheliler müşterilere kargo gönderme bahane ile whatsapp üzerinden nüfus cüzdanlarına ulaşıyorlar ve bir sonraki müştekileri bir önceki müşterinin bilgileriyle dolandırıyorlar, sattıkları malzemelerin sıfır ve garantisinin devam ettiğini, kullanmadan satmak istediğini bildiriyorlar, Bir ürünü 1.000 tl ye satılıyor. Tespit edilen 70.000 tl lik bir dolandırıcılık olayı gözüküyor, Bazı müştekilerin cinsel içerikli fotoğraflar yüzünden utanarak şikayetçi olmadıkları düşünüyor.