ESTÜ Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’nda 23 Mayıs Pazartesi yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu,  ESTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Yöneticisi Prof. Dr. Eftade Gaga, ESTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zehra Yiğit Avdan, öğretim üyeleri, Av. Mail Büyükerman ilkokulu öğrenci ile öğretmenleri katıldı.

ESTÜ’den Farkındalık Projelerine Tam Destek

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “Geleceğin Yeşil Yakalıları” projesinin katılımcılara elçilik görevi yüklediğini belirterek, projeye katılan öğrencilerin etkinliklerde öğrendikleri bilgileri başkalarına aktararak bu elçilik görevini başarıyla yerine getireceklerini söyledi.

İçinde bulunduğumuz yılın ESTÜ için iklim değişikliğine uyum yılı olduğunu dile getiren Döğeroğlu, ESTÜ’nün iklim değişikliği konusunda farkındalığın oluşması için yapılan her türlü faaliyeti desteklediğine vurgu yaptı.

ESTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Yöneticisi Prof. Dr. Eftade Gaga ise proje kapsamında bir hafta boyunca çevre okuryazarlığı temalı sunumlar, atölye etkinlikleri ve teknik geziler düzenleneceğini belirterek, projeye Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Ford Otomotiv Sanayi ile Eskişehir Enerji Üretim Sanayi AŞ’nin destek verdiğini ifade etti.

İlkokul öğrencilerinin, insanların doğaya verdiği zararın farkına varmalarını ve daha yaşanabilir bir çevre için neler yapılabileceği konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamayı amaç edinen projede Prof. Dr. Eftade Gaga Proje Yürütücüsü, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Yiğit Avdan, Öğr. Gör. Esra Fındık, Dr. Merve Şahin, Dr. Davut Atış, Ömer Garan Proje Uzmanı, Araş. Gör. Mine Sağdıç Ulusoy, Araş. Gör. Sevda ERYILMAZ, Dr. Mesut ÇİFTÇİ, Mansoor Ahmad BHAT, Fatma Nur ERASLAN, İlknur Demirtaş, Ece Tuğba Mızık, Arya Kılıç, Nuray Işıkel, Proje eğitmeni, Kevser Yılmazlardan, Aysun aksakal, Özlem Aşaman Uymaz ve Mediha alsan ise Proje Rehberi olarak görev yapıyor.

Çevre okuryazarlığı temalı sunumlar, atölye etkinlikleri ve teknik gezilerden oluşan etkinlikler 3 Haziran’a kadar devam edecek.