Eskişehir Çifteler Devlet Hastanesinde, 22 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen ve tüm Türkiye’de infiale neden olan doktor ve sağlık çalışanlarının mesai saatlerinde kumar oynarken ve yine aynı odada başka masada kumar oynayan, bir doktorun aldığı maaş üzerinden kesilen vergi sebebiyle devlete ağza alınmayacak küfürler eden doktorun hala görevde olduğu yaşadıkları yerlere yakın yerlere görevlendirilmeleri olayın üzerinden 4 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen Eskişehir valisi tarafından verilen talimatlara uymayan İl Sağlık Müdürünün aynı soruşturmayı Çifteler Devlet Hastanesi Başhekimine verilmesi Eskişehir halkı ve sağlık çalışanları arasında Adalet duygusunun sarsıldığı aşikârdır.


İl sağlık müdürünün Eskişehir’deki bir milletvekiline yakın olduğu ve Çifteler Devlet Hastanesi Başhekiminin bu vekil tarafından korunduğu EskisehirHaber.com’a gelen iddialar arasında.


Eskişehir Valisini zan altında bırakacak olan ve soruşturmanın aynı hastane başhekimine verilmesi bu hadsiz olayın üstünün kapatılmak istendiği duygusu oluştu. Eskişehir halkının bu olayın bir an önce açığa kavuşturulması devlete küfür eden doktorun açığa alınması Çifteler Devlet Hastanesi Başhekiminin istifa ettirilmesi hem Çifteler halkının hem de görüntüleri izleyen vatandaşların talebi olduğu iddia ediliyor.


Devletin zaafa uğratılması bir soruşturmanın bu kadar uzun sürmesi, soruşturmayı yapan müfettişlerin bu olayları rakip sendika olayına bağlamaları soruşturmaya dahil olan ifadeleri alınanlar arasında şaşkınlıkla karşılanmış sanki bu olayları başka bir sendikanın kurguladığı düşüncesinin oluştuğu kimsenin devlete küfür etmesi için baskı yapmayacağı olayların spontane geliştiği bahsi geçen hastanenin acil servisinde hastalara uzaktan sözle ilaç yazıldığı 27 yıldır orada görev yapan başhekimin iddiaları arasında olduğu konuşulmaktadır.


Aynı ilçenin kaymakamı ve başhekimin bu olayları kapatmak istediği, sanki küçük bir disiplin olayı ymış gibi lanse etmeleri akıllara ziyan bir düşünce olduğu ve il sağlık müdürünün bir  milletvekilinden talimat aldığı iddia edilmektedir.
Olayları fazla büyütmeyin dediği ve İl Sağlık Müdürünün olayları vatandaşa unutturmak istediği duygusu oluşmuş bu soruşturmanın ivedilikle tamamlanması il sağlık müdürünün basın açıklaması ile tüm halkımıza duyurması gelen talepler arasındadır.