Sakarya'da havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrasında bazı belediyeler etkinliklerinde havai fişek kullanmama kararı almayya başladılar. Edirne Belediyesi'nin ilk olarak bu kararı alması ve diğer belediyeleri de bu yönde karar almaya davet etmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dün akşam saatlerinde belediye etkinliklerinde artık havai fişek gösterileri yapılmayacağını açıklamıştı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu karar katıldıklarını açıklarken, çeşitli illerde bazı CHP'li ilçe belediyeleri de bu yönde karar aldıklarını duyurmaya başladı.

Ahmet Ataç: Bir daha kullanmayacağız

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Havai fişek konusunda bugüne dek gösterdiğimiz hassasiyeti sürdüreceğimizi, Tepebaşı Belediyesi olarak kutlamalarımızda bir daha kullanmayacağımızı halkımızla paylaşmak isterim" dedi. 

Kazım Kurt:: Hiçbir etkinliğimizde kullanmayacağız

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da yine dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eskişehir Odunpazarı Belediyesi olarak bundan sonraki hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız" dedi. 

Büyükeşen'den henüz bir açıklama yok

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den ise bu konuda bugün saat 12.30 itibariyle henüz bir açıklama gelmiş değil. Büyükşehir Belediyesi de bu yönde bir karar alacak mı merak ediliyor. 

Başka hangi belediyeler havai fişek kullanmama kararı aldı?

Edirne Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi , İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sinop Belediyesi, Antalya Konyaaltı Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Bursa'da Nilüfer Belediyesi, İstanbulda, Küçükçekmece ve Kartal belediyeleri etkinliklerinde bundan sonra havai fişek kullanmayacaklarını açıkladılar. 

Editör: İbrahim GÜLTEKİN