Eskişehir’de halı yıkama işi ile uğraşan Odunpazarı’ndaki esnaf, tam kapanma döneminde çalışmak için yaptığı izin başvurularının olumlu sonuçlanmasına dayanarak binlerce metre kare halı topladı. Ancak daha sonra gelen ekip, izinlerin iptal olduğunu söyleyince temizlemek için müşterilerden topladıkları binlerce metrekare halı ellerinde kaldı.


Halı yıkamacılar, tam kapanma günlerinde vatandaşlara hizmet vermek için bağlı oldukları Odunpazarı Kaymakamlığına izin başvurusunda bulundu. Ardından olumlu sonuçlanan başvuru neticesince vatandaşlardan binlerce metrekare halı toplanan halı yıkamacılar, tüm hevesleri ile çalışmaya başlamıştı. Ancak dün esnaf önce telefonla arandı, daha sonra İl Salgın Denetim Merkezinden geldiğini belirten 2 memur, verilen izinlerin iptal edildiğini söyledi. Halı yıkamacıların bu duruma tepki göstermesi ve yaşanan gerginlik üzerine bölgeye polis ekibi sevk edildi. Gelen polis ekibi ise halı yıkamacılara, alınan binlerce metrekare halının geri teslimi için sadece 1 gün izin verdi. Tepkili halı yıkamacıların bu kez izin aldıkları Odunpazarı Kaymakamlığına gittiklerinde bir sonuç alamadıklarını anlattılar.

Mağdur halı yıkamacıları bu çelişkili durumun çözülmesi ve halıların teslimatı için birkaç gün daha izin verilmesini istiyor.
Halı yıkama işletme sahipleri adına konuşan Coşkun Akbardak, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:
“Pazartesi günü açıklanan tam kapanma ile beraber halı yıkamacı diğer arkadaşlarla birlikte valilik, kaymakamlık gibi gerekli mercilerden izin alıp çalışabilme adına yazılar yazdık. Kaymakamlık tarafından olumlu bir yanıt aldık. Gerekli belgelerimizi doldurduktan sonra başvuruda bulunduk ve başvurumuz olumlu olarak sonuçlandı.

Elimizdeki belgelere güvenerek müşterilerden halıları toplayıp belirli gün aralıklarında dağıtım için sözleştik. Ancak dün gelen yetkililer tarafınca dükkânımızın kapanması gerektiği söylendi. Dükkânda bulunan halılar, daha önce almış olduğumuz, daha yıkanmamış halılar ne yazık ki bir gün içeresinde ya da 2 gün içeresinde teslim edilmesi mümkün olmayacak durumda. Bunun için yetkililerle görüşmek adına tekrar izin aldığımız kaymakamlığa gittiğimizde hiçbir yetkili ile görüşemedik. Sesimizi duyurmak adına sizden yardım istiyoruz.”