Sağlık Bakanlığı İllere göre vaka sayılarının yer aldığı güncel haritayı kamuoyu ile paylaştı. 11-17 Eylül tarihleri arasında ölçümlenen verilere göre Eskişehir'de vaka sayısında yine artış yaşandı.

Güncel haritaya göre Eskişehir'de vaka sayı 100 binde 301. 63'e ulaştı.  Vaka artışının en çok olduğu 10 il içerisinde Eskişehir yer alımıyor ama Eskişehir yine de Türkiye'de vaka sayısının en yüksek olduğu illerin içerisinde yer aldı.

Sosyal medya üzerinde haftalık vaka sayılarının yer aldığı haritayı ve En çok vaka artışının yaşandığı illerin yer aldığı grafiği paylaşan Sağlık Bakanı Fahretin Koca paylaşımlarında: "11-17 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde BİR HAFTALIK TOPLAM yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.11-17 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Tokat, Trabzon, Malatya, Yozgat, Düzce, Erzincan, Çorum! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı, tedbirler şart" İfadelerine yer verdi.