'Mikrokredi' ile hayatı değişti. Eskişehirli girişimci aldığı Mikrokredi ile iş hayatına girme şansı buldu! İş hayatını başarılı bir şekilde götüren Eskişehirli girişimcinin başarı hikayesi ise şu şekilde:  Burcu Hanım 1984 yılı Eskişehir doğumlu, evli ve bir erkek çocuk annesidir. Küçük yaşta dikiş dikme yeteneği keşfedilse de hazır giyim öğretmeni olmak isteyen Burcu Hanım’ın evin ilk çocuğu olması nedeni ile ailesi şehir dışında okumasına izin vermez. Liseden sonra hazır giyim üzerine terzilik yapmak üzere çeşitli yerlerde çalışmıştır.

 
    Genç yaşta evlendikten sonra bir müddet ev hanımlığı yapmıştır. Aile bütçesine katkı sağlamak için gelinlik atölyesinde çalışan Burcu Hanım işi iyice öğrenerek kendi müşteri kitlesini oluşturur fakat kumaş almak için sermayesi yoktur. Esnaf arkadaşlarının aracılığı ile 2010 yılında TİSVA Mikrokredi Eskişehir Şubesi yetkilileri ile tanışır. Ekibi ile eğitimlerini tamamlar ve ilk kredisini kullanır. Yıllar geçtikçe kendini geliştiren ve kredi limiti artan Burcu Hanım duygularını “Mikrokredi kadına, kendine maddi manevi bir şans vermesini sağlıyor. Kendini geliştirmesi, diğer kadınlarla birlik ve beraberlik içinde dayanışma sağlayarak çalışmasına olanak sağlıyor. Böyle bir sistemin içinde yer aldığım için çok memnunum, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” Şeklinde ifade ediyor.

Eskişehir'de bir başarı hikayesi daha!

Eskişehir'de Mikrokredi ile hayatı değişen Kadın girişimcilerden biri de Sadet Songül Sadet Songül'ün başarı hikayesi ise şu şekilde:1959 yılında Eskişehir’de doğan Sadet Songül, küçük yaşta babasını kaybeder. O günlerin ekonomik sıkıntıları nedeni ile liseyi bitirdikten sonra eğitimine devam edemez. Aslında iç mimar olmak isteyen genç Sadet 20 yaşında Mehmet Bey ile evlenir. O yılların etkin olduğu ataerkil düzende dışarıda çalışması da imkânsızdır.  Yaptığı çeyizlik danteller ve örgüler ile eşine destek olurken bir yandan da iki çocuğunu büyütmektedir. Uzun yıllar el emeği, göz nuru çalışmalarını etrafındaki insanlara ulaştıran Sadet Hanım’ın daha büyük hayalleri vardır… 
     Bir şeyler yapmış olmanın, başarının hazzını yaşamak istemektedir. Halk eğitimin hazırladığı kurslara katılır. Oradaki arkadaşları aracılığı ile Eskişehir Mikrofinans şubesi yetkililerine ulaşır. Programın iş ve işleyişine uygun oluşturduğu grubu ile eğitim sürecini tamamlayarak ilk kredisini almaya hak kazanır. Merkezinde düzeni, disiplini, çalışkanlığı ile her zaman arkadaşlarına örnek olan sadet Hanım kısa bir zaman sonra Eskişehir’de açılan Mikrokredi El Emeği Çarşısı’nda stant açarak satışa başlamıştır. Oradaki pek çok kadın gibi kendiside finansal okuryazarlık, halkla ilişkiler gibi konularda kısa zamanda kendini geliştirmiş ve yıllarca Mikrokredi El Emeği Çarşısı’nın Başkanlığını yürütmüştür. 


       İş hayattında emin adımlarla ilerliyor

İş hayatında başarılı bir şekilde yolan alan Sadet Songül başarı hikayesi şu şekilde devam etti; Piyasada kadınların pek çok şey ürettiklerini fakat satış anlamında pazar bulamadıklarını fark eden Sadet Hanım ve arkadaşları 2013 yılında yeni bir oluşum içine girerek “Eskişehir Kadın El Emeğini Destekleme Derneği”ni kurarlar. Eskedder olarak belediyelerden yer temin ederek çıktıkları yolda 5 kişiyken bugün dernek 200 kadar kadına pazar desteği sağlamaktadır. 2016 yılında yine Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu dokuma kursuna katılan mikrogirişimcimiz kursa iki yıl devam ederek işin inceliklerini öğrenmiş ve dokumaya adeta aşk ile bağlanmıştır. Birlikte yola çıktıkları arkadaşları ile 2018’de bir atölye kuran ve bu anlamda Eskişehir’de bir ilk olan Sadet Hanım’ın el dokuması ürünleri gerek yerli gerek yabancı turistlerden büyük ilgi görmektedir. Sadet Hanım duygularını; “Yıllarca çeyizlik eşya ürettim ve sattım fakat bunun çok önemli ticari bir faaliyet olduğunu Mikrokredi ekibine katılıp aldığım eğitimlerden sonra fark ettim. Mikrokredi bizlere yalnızca sermaye imkanı değil sosyalleşme, kendimizi tanıma ve sınırlarımızı zorlama imkanı da sağlıyor…Biz yeter ki isteyelim. Başta Şube yöneticilerimiz Serhan Bey ve Burcu Hanım olmak üzere emeği geçen herkese minnetarım.” Şeklinde ifade ediyor.