Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme kararlarını açıkladı. Normalleşme kararlarına göre kafe ve restoranların durumu şu şekilde;
Kafe, restoran, kıraathaneler çok riskli iller dışında sabah 07.00 - 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açılacaktır. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecektir.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İllerin risk grubuna göre hangi kategroride yer aldığını açıkladı. İl il risk grubunun anlatıldığı harita paylaşıldı. Bu haritaya göre illerin durumu nasıl?
Fahrettin Koca'nın açıkladığı listeye göre Eskişehir hangi grupta?
Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz." 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı listeye göre Eskişehir sarı grubta yani Orta riskli grubta yer alıyor. Eskişehir  orta riskli şehirlerin içersinde yer aldığı için kafe ve restorantlar Eskişehir'de açılıyor

.