Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar kapsamında, kahvehane, kıraathane gibi işletmelerin yıl sonuna kadar kapalı kalması kararıyla birlikte, spor merkezlerinin de yıl sonuna kadar faaliyetlerinin durdurulacağı belirtilmişti.

Spor merkezlerinin de faaliyetleri durduruldu

Açıklanan kararda, 31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller, çay bahçeleri, halı sahaları, lunapark ile spor merkezlerinin faaliyetlerinin durdurulmasına, daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamının sağlanmasına, çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren işyerlerinin masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla açık kalabilmelerine" ifadeleri yer almıştı. 

"Spor salonları dilekçe yazdı"

Öte yandan bazı spor merkezi işletmecileri, diğer şehirlerde spor merkezlerinin kapatılması yönünde karar olmadığını savunarak, kararı eleştiren açıklamalarda bulundu.  Fitness antrenörü Furkan Çalışkan, “Salonlar ortalama 3 ay kadar kapalı kaldılar, sonra haziran ayında açıldı. Bir tek Eskişehir’de böyle bir durum var. İstanbul, Ankara, İzmir vesaire diğer illerde spor salonlarının kapatılmasına yönelik herhangi bir haber bilgisi bizlere ulaşmadı. Bu durum bizleri tamamıyla olumsuz yönde etkiliyor. Büyük şehirlerde kısıtlamalar ile yola devam edilirken Eskişehir’de tamamen kapatma kararı alınması sorgulanacak bir durum” diye konuştu. Çalışkan, "Sonuçta 15 milyonluk İstanbul, 5 milyonluk Ankara gibi Türkiye’nin en büyük iki şehrinde pandeminin yayılımı daha çok olmasına rağmen bu karar Eskişehir’de alınıyor. Doğal olarak herkes bu kararı tuhaf karşıladı. Hatta bu konuyla ilgili spor salonları bir dilekçe bile yazdı” dedi.