Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı/JASAT Dedektif Timleri tarafından, suç ve suçlularla mücadele kapsamında faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve olay faillerinin yakalanması amacıyla, 03 Ocak 2022 tarihinde Alpu/Bozan Mahallesinde piyasa değeri yaklaşık (150) bin TL olan tarım aletinin (kanatlı/tamburlu sulama makinesi) kimliği meçhul kişi ya da kişilerce çalınması sonucu meydana gelen hırsızlık olayının aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik ilçe jandarma komutanlığı ile ortak çalışma başlatılmıştır.

Olayın aydınlatılmasına yönelik yapılan kararlı ve titiz çalışmalar neticesinde şüpheli M.K.’nın 26 Aralık 2021 tarihinde sulama makinesini traktörle taşımak suretiyle hırsızladığı tespit edilmiştir. 
Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli şahıs 04.01.2022 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış, alınan ifadesinde suça konu tarım aletini internet üzerinden Konya ilinde ikamet eden kimlik bilgileri tespit edilen bir şahsa sattığını beyan etmiştir. Şüpheli M.K. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Eskişehir H Tipi K.C.İ.K. teslim edilmiştir.

Eskişehir İl J.K.lığınca, halkımızın huzur ve güven içerisinde hayatlarını devam ettirmeleri amacıyla hırsızlık olaylarının kısa sürede aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve çalınan malzemelerin ele geçirilmesi faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir.