Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 5 Kasım itibariyle toplu taşımada tek kullanımlık Esbilet’lerin satışının durdurulacağı ve 20 Kasım'dan itibaren tüm Eskart’lar için Hes Kodu’nun zorunlu hale geleceği belirtildi. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Vatandaşların toplu taşıma hizmetinden faydalanabilmeleri için Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, E-Devlet veya SMS yoluyla alacakları süresiz Hes Kodları’nı Eskart’ları ile eşleştirmeleri gerekiyor" denildi. 

5 Kasım'da Esbilet satışı duracak... Eşleştirme nasıl yapılacak?

Eskart sahiplerinin www.eskisehir.bel.tr veya www.estram.com.tr üzerinden eşleştirme yapabileceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Artan vakalar nedeniyle ilgili Bakanlıkların talimatı doğrultusunda böyle bir uygulamaya gidiliyor. Bu kapsamda 5 Kasım tarihinde tek kullanımlık Esbilet satışını durduruyoruz Toplu taşımadan faydalanmak isteyen herkes Hes Kodu ile eşleştirecekleri Eskart’lar ile tramvay ve otobüsleri kullanabilecek. Hes Kodu ile Eskart eşleştirme işlemi yaklaşık 1 dakika süren ve toplum sağlığı için çok önemli olan bir işlem. Vatandaşlarımız süresiz Hes Kodları ile Eskart dolumu sırasında büfe ve marketlerden aldıkları Dolum Fişi üzerinde yazan Eskart Numaralarını sistem üzerinden eşleştirecekler" denildi.

"20 Kasım'dan sonra cezası var"

Açıklamada, "20 Kasım tarihinden sonra pozitif veya temaslı olan ve Eskart kullanımı gerçekleştiren herkese İçişleri Bakanlığı’nca cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlarımızdan ricamız bu tarihe kadar Hes Kodlarını almaları ve kartları ile eşleştirmeleridir. İnternet üzerinden bu işlemi yapamayan vatandaşlarımız ise mesai saatleri içerisinde Eski Nikah Dairesi içerisinde yer alan Muhtarlıklar Şube Müdürlüğümüze, Gençlik Merkezimize, Opera arkasında bulunan ESMEK’e, 71 Evler ESMEK’e, Emek ESMEK’e ve Yunus Emre Halk Çarşısı içerisinde buluan ESMEK’e giderek işlem konusunda birimlerimizden destek alabilecekler” dedi.