Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında Eskişehir'de e düzenlenen törenle anıldı. Saat 09.05'te zaman durdu... 

Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Jale Nur Süllü, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

A Protokolüne ait çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayan törende,  saatler 09.05’i gösterdiği esnada, siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Valilik Meydanı’ndaki tören, Atatürk Lisesi Öğretmeni Songül Okuşluk’un günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Atatürk Lisesi Öğrencileri İbrahim Doğu ve Elif Neris Demir’in okudukları şiirlerden sonra Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutkunun yayınlanmasıyla sona erdi.

Tören sonrası Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Valilik önünde açılan ‘Fotoğraflarla Atatürk Sergisi’ni gezerek, sergide bulunan Atatürk fotoğraflarını ilgiyle inceledi.