Eskişehir’de kamu kurumunda görev yapan bir müdür yardımcısının zimmetine 5 milyon TL geçirdiği olay hakkında yeni gelişmeler yaşandı. 
Eskişehir’de zimmetine 5 milyon TL geçirdiği gerekçesi ile aranan 7’nci İcra Müdür Yardımcısı E.K. polise teslim olmuştu. Şahsın zimmetine geçirdiği paraları ise bankalar üzerinden 4 arkadaşının hesabına aktardığı ortaya çıkmıştı.


Olay ile ilgili banka hesaplarıyla bağlantısı olan Osman A.' nın Eskişehir Cumhuriyet başsavcılığına verdiği ifade ortaya çıktı.
 

O para işletmenin 3 günlük hasılatı


İcra Müdür Yardımcısının arkadaşı olan Osman A. Üzerinde bulunan paralar için şu cümleleri söyledi:
"Para iş yerimin 3 günlük hasılatıdır. Bu paralar Üzerimde bulunduğunda hangi günlere ait oldukları küçük not kâğıtlarında yazılı idi. Bu paraların iş yerimden kazanıldığı dükkândaki makinaların Z raporlarında mevcuttur. Bu paraların daha önce çelik kasada muhafaza ediyorduk. Daha önce dükkânım soyulduğu için kasada tutmuyorum üzerimde bulunduruyorum. Yüklü miktarda paranın üzerimde bulunmasının sebebi budur"

420 Bin lira işletme gelirim 


“Şahsi hesaplarımda toplam olarak 400.000 ile 420.000 TL arası para bulunmaktadır paralar 2011 yılından bu yana işletme gelirlerim ve bir miktarda memleketimdeki arazi kiralarımın birikimidir"

Olaya karışan isimler ilgili Osman A: "S.E isimli şahsı tanımıyorum ismini ilk defa burada duydum, aramızda herhangi bir ticari ilişki yoktur. Kerim. I. isimli şahsı Erkan K. aracılığıyla tanırım. Erkan K. kendisi icra müdürüdür. Bana Kerim I. avukat olduğunu iddia oynamak istediğini ancak deşifre olmak istemediğini söyledi. Ben bu şahısla hiç görüşmedim. Bu şahıs hatırladığım kadarıyla bir buçuk yıl kadar önce benim iddia bayimden iddia oynamaya başladı. Ben bu şahısla hiç irtibat kurmuyordum. Kendisi kupon yapıp Erkan K. 'a veriyormuş, Erkan K. bana genelde telefon aracılığı ile bu kuponu yollardı, Kerim I. da benim de hesabıma oynayacağı miktarda parayı havale yapması neticesinde Erkan K'in gönderdiği kuponu oynuyordum" 

Suçsuzum suçlamaları kabul etmiyorum

“İfademi tüm samimiyetimle verdim. Ben kesinlikle böyle bir iş içerisinde bulunmadım. Paraların benim hesabıma bu şekilde geldiğinden bilgim yoktur. Benim DTS hesaplarımdan ve defter kayıtlarımdan bu şahısların iddia oynadığına dair kayıtları dosyaya sunabilirim. Suçsuzum suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde Osman A. ifadesine son verdi.