Türkiye'nin en önemli ve köklü kulüplerinden Eskişehirspor, transfer ettiği futbolcuların, geçmişte Siyah-Kırmızılı Kulüp de forma giymiş futbolcuların alacakları olan gereken para bulamadığı için lisansları çıkarılamadı.

Geçtiğimiz sezon son iki maçta aldığı 6 puanla ligde kalmayı başaran ve 2.lige düşmekten son anda kurtulan Eskişehirspor bu sezon başında adeta kan ağlıyor.
Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan ve tarihinde birçok başarıya imza atan Siyah-Kırmızı Kulüp, geçmişten kaynaklanan futbolcu alacaklarını 31 Ağustosa kadar TFF'ye yatırmadığı için transfer ettiği futbolculara lisans çıkaramadı.

Eskişehirspor Taraftarlar Grubunun yapmış olduğu tüm çağrılar karşılık bulmazken, Eskişehir de faaliyet gösteren Türkiye’nin en önemli firmaların bile takıma destek olmaması takıma gönül verenleri çileden çıkardı.

Türkiye’nin örnek gösterdiği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere diğer belediye başkanları, siyasilerin Siyah-Kırmızılı Kulübe olan duyarsızlıkları büyük tepki çekerken taraftarlar, "Bu şehir bunları asla unutmayacak” diye veryansın etti.

Eskişehir'in en büyük markalarından biri olan Eskişehirspor’un içine düştüğü durum karşısında bu şehir üstünden yıllarca para kazanıp ceplerini dolduran ESO, ETO, OSB gibi sivil toplum örgütlerine ve iş dünyasına da büyük sitem eden taraftarlar "neredesiniz beyler?" Diyerek sosyal medyadan ağır eleştirilerde bulundular.

Eskişehir’in bir futbol kenti olmasına rağmen takımı bu noktaya getiren anlayışa isyan eden ve taşın altına elini koymayanları asla unutmayacaklarını dile getiren taraftarlar, "bu takımı unutanlar bilsinler ki seçimlerde bizde onları unutacağız" diye konuştular.