Fransa'nın Paris şehri genelinde bugün duyulan büyük patlama sesi büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Polisi ve emniyet güçlerini de alarma geçiren patlama sesinin daha sonra bir savaş uçağının ses duvarını aşmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. 

Paris panik oldu, telefon hatları kilitlendi!

Paris’te yerel saat ile 11.55’te duyulan bir patlama sesi vatandaşları korkuttu. Geçtiğimiz haftalarda bıçaklı terör saldırısı yaşanan Paris’te patlama sesini duyan vatandaşlar terör saldırısı korkusu yaşadı. 
Paris Polis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sesin bir savaş uçağının ses duvarını aşmasından kaynaklandığı bildirildi. Sosyal medyadan bilgiyi paylaşan yetkililer, “Telefon hatlarını aramalarla meşgul etmeyin. Patlama sesi bir savaş uçağının ses duvarını aşmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı. 

Eskişehir'de de defalarca yaşanmıştı... Sonik patlama... 

Savaş uçaklarının ses duvarını aşması sonuc oluşan "sonik patlama" sesi Eskişehir'de de zaman zaman yaşaşnıyor. Türkiye'nin havacılık merkezi olan Eskişehir'deki Hava Üssü'nden kalkan uçakların ses duvarını aşması sonucu oluşan sonik patlamalar, geçtiğimiz yıllarda Eskişehir'de de bazı paniklere neden olmuş, sonrasında yaşanan sesin nedeni anlaşılmıştı.

Eskişehirlilerin artık alışık olduğu ve böyle bir ses olduğunda ilk akla gelen sonik patlamaların Paris'te böyle bir etki ve panik yaratması da dikkat çekti...