Alpu'da musluktan sapsarı su akıyor. Musluktan akan sarı renkteki su vatandaşların sağlığı için tehlike arz ediyor. 

Yaşanan durum 21. Yüzyılda Türkiye'nin Büyükşehir statüsünde olan şehirlerinden biri olan Eskişehir'de olması ise ayrı bir düşündürücü husus olarak karşımıza çıkıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'deki basın mensupları bir araya gelen AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan benzer bir başka sorunu gündeme getirmişti. Zihni Çalışkan, Şehrin yağmur suyu sorunu var. Bazı ilçelerimiz hala atık sularının nehre gittiğini ya da Sarısu'ya karıştığını duyuyoruz. Buna üzülüyoruz" şeklinde konuşmuştu. 

"Siyasi rant değil, insan sağlığını hiçe saymanızın feryadını yapıyoruz"

Eskişehir'de Alpu İlçesinde musluktan akan sarı su ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Hasan Burgaz :" Yine ESKİ yine Skandal Alpu’da çeşmeden su sapsarı akıyor ve saatler sonra ilçeye içme suyu için tanker gönderiliyor.Tanker refüj sulaması için kullanılan araç ve vatandaşa içme suyu dağıtıyor.Bu olaydan siyasi rant değil, insan sağlığını hiçe saymanızın feryadını yapıyoruz!" İfadelerine yer verdi. 


Şimdi gözler 'ESKİ'de 

28 Nisan'da Eskişehir'de basın mensupları ile bir araya gelen Zihni Çalışkan'ın "Şehrin yağmur suyu sorunu var. Bazı ilçelerimiz hala atık sularının nehre gittiğini ya da Sarısu'ya karıştığını duyuyoruz. Buna üzülüyoruz" ifadeleri ile gündeme getirdiği konuya ve Eskişehir'in İlçesi Alpu'da musluktan sapsarı su akması ile ilgili bir açıklama gelecek mi?