Eskişehirspor tarihinin en zor günlerini yaşıyorken en büyük sorunu İlk genel kurulun yapıldığı tarihten bu yana Anadolu yıldızına kimsenin sahip çıkmamasıydı. Böylesi zor bir dönemde çok büyük bir risk alarak taşın altına elini sokmaktan çekinmeyen Şimşek yeni bir sürdürülebilir yönetim oluşturarak Eskişehirspor'u ayağa kaldırmak için "Ben buradayım" dedi.

Mehmet Şimşek ilk sinyali nasıl verdi? 

Eskişehirspor yönetiminde yer alan ve  şu anda divan kurulunda bulunan  Şimşek başkan adaylığı için ilk işareti sosyal medyada bu paylaşımla verdi.
 Şimşek:"1965’ten beri süre gelen bozuk düzene karşı biz olup savaşacağız"


Aynı zamanda AK Parti Eskişehir il yönetiminde bulunan  Şimşek sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Babadan evlada en kıymetli mirastır bizim için #ESKİŞEHİRSPOR. Sevdamızın yok olması 7’den 70’e hepimizi derinden yaralar! Armanın yeniden yükselmesi için sorumluluk almaktan ve yönetimde olmaktan gurur duyarız. 1965’ten beri süre gelen bozuk düzene karşı BİZ olup savaşacağız!" ifadelerine yer verdi. 


Anadolu Yıldızı Kayyuma Kalacaktı! 

 Mehmet Şimşek Eskişehirspor Başkanlığı için talip olmasaydı. Bu önemli marka değeri Kayyuma kalacaktı ve Bir dönemin efsanesi Eskişehirspor kapanma ile kapanması kaçınılmaz olacaktı.


Mehmet Şimşek Kimdir?

 Şimşek 1974 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Eskişehirspor'un yönetimde uzun yıllar görev yapan Şimşek Eskişehir'in önemli iş insanlarından biridir. Halen aktif siyaset yapmaktadır.