Eskişehir’in en gözde ve işlek caddesi olan Gazi Yakup Satar caddesi eski ve bilinen adıyla Muttalip caddesinin adı çile ile anılır oldu.

Tramvay hatlarının uzatılması hedeflenerek trafiğe uzunca bir süre kapatılan Muttalip Caddesinde yapılan değişiklikler Eskişehir’e hizmet değil rezillik getirdi.  Vaktiyle bir çok merkezi mahalle ve ilçenin şehir merkezi ile tek bağlantı yolu olarak kabul edilerek kullanılan Muttalip caddesi tramvay raylarının döşenmesinin ardından bu yolu “kullanmak zorunda olan” Eskişehirlilere rezilliğin vücut bulmuş halini yaşatıyor.

Şu anda aktif olarak Opera hattının çalıştığı cadde üzerinde bulunan kavşakta tramvayı bekleyen trafik ışıkları ve özellikle iş çıkışı saatlerinde gerek toplu taşıma gerek ise binek araçlar adeta durma noktasına geliyor. Hele bir de bölge esnafının toptancısı geldi mi, bu çile bardağı taşırıyor.

Bu konuyla ilgili Eskişehirlilerden tepkiler yükselirken bir tepki de AK Parti Eskişehir Tanıtım Medya Başkanı Hasan Burgaz’dan geldi. Hasan Burgaz bir toptancı aracının ürün indirimi yaparken trafiğin nasıl durma noktasına geldiğini ve rayların etrafına döşenen kaldırım taşlarının trafiği nasıl olumsuz etkilediğini şu sözleriyle dile getirdi;

“Şehrin en işlek caddesine kaldırım taşları ile tramvay yollarını ayırmak için döşerseniz sonuç bu olur.. Esnaf haklı! Gelen toptancısı illaki mal indirmek için duraklama yapmak durumunda! Peki trafik? Fotoğrafta da görüleceği üzere vatandaş trafikte bekliyor.. Resmen çile…”

Toplu taşıma araçlarının gece gündüz yoğun olarak kullanıldığı caddenin üzerinde tüm eskişehir’de olduğu gibi park sorunu devam ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar çok geniş olan caddenin artık tek şerite tamah etmek zorunda kalan sürücülerin en büyük düşmanı yıllardır yapıldığı gibi bugün de devam eden cadde üzeri park sorunu.

Park sorununu çözmek için bu bölgede herhangi bir hareketlilik gerçekleşmediği gibi Eskişehir, gün geçtikçe Muttalip caddesini kaybediyor.