Mihalıççık ilçesi bugün düzenlenen törenle doğalgaza kavuştu. İlk gazın verilmesiyle ilk doğalgaz aboneliği de gerçekleşti. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2017 Ocak ayında yapılan başvurudan beri dikkat ve titizlikle süreci takip ettiklerini belirterek, "Mihalıççık’ın ilk doğal başvurusunu 06.01.2017’de ESGAZ’a yaptığımızda 2020 yatırım programında değerlendirilmeyeceği bilgisi bizlere iletilmişti. Daha sonra enerji bakanlığımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk. Konuyu Mart 2018’de Sayın Cumhurbaşkanımıza bir dosya olarak ilettim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 7 Eylül 2019 tarihinde Eskişehir Ziyareti sırasında Mihallıççık’a doğalgaz müjdesini vererek bizleri çok sevindirdi. Ve bugün nihayetinde ilçemize ilk doğalgaz veriliyor. Ben hem ilçemize ve değerli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Günay: Her ilçe için takip ettiğimiz projeler var 

Köy Köy Eskişehir ve EİYAP programı kapsamında takip ettiği birçok projenin olduğunu söyleyen Günay, ‘’Ben sık sık ilçelerimize köylerimize ziyaretler düzenliyorum. Bu ziyaretlerimizde hemşerilerimizin ihtiyaçlarını, isteklerini yerinde görüyor, değerlendiriyoruz. Bu istek ve önerileri, bu ihtiyaçları ilgili bakanlarımıza ve kurumlarımıza iletiyor, daha sonra bunların takibini gerçekleştiriyoruz. Bunların sürdürülebilir olması ve yazılı takibi, koordinasyonu, yerel makamlar ile iletişim, tabi bunlar çok önemli konular ve arkasında bir ekip çalışması yatıyor. Halka hizmet Hak’ka hizmettir ilkesiyle var gücümüzle bunlara devam ediyoruz. Her ilçemiz için güzel haberler vermeye devam edeceğiz inşallah. Bugün güzel bir mutluluk yaşıyoruz. 2015 yılından beri her Malıçlı doğalgaz beklediğini ifade ediyordu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Enerji Bakanlığımıza, EPDK ve ESGAZ’a teşekkür ediyoruz. Evet nihayet oldu, tüm Malıçlı hemşerilerime hayırlı olsun" diye konuştu.