CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Kırka-Seyitgazi-Afyon karayolunda meydana gelen kazaları gündeme getirdi, yolun hala yatırım programına alınmadığını belirterek eleştirilerde bulundu. Yolun ölüm yoluna döndüğünü söyleyen Çakırözer, “Afyon il sınırına kadar çift şerit kaymak gibi yol ama Seyitgazi-Eskişehir arası ölüm yolu. Son on yılda bu yolda 800 kaza meydana geldi. 30 kişi yaşamını yitirdi, 1.350 kişi yaralandı.  Soruyoruz, bu yol hala yatırım programına dahi alınmamış. Artık yeter, senelerdir söylüyoruz. 30 can yaşamını yitirdi bu yolda. Bu yolun yapılması için daha neyi bekliyorsunuz” dedi. Çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’na, “Afyon’a giderken Eskişehir, Seyitgazi üzerinden gidin de yolun halini bizzat kendiniz görün” çağrısında da bulundu. 

"10 YILDA 800 KAZA"
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de yıllardır tamamlanmayan ve ölüm yolu olarak adlandırılan Seyitgazi-Kırka-Afyon Karayolu’na gündeme getirerek, yolda meydana gelen kazaları açıkladı. Son on yılda Kırka-Seyitgazi-Afyon karayolunda meydana gelen 800 kazada 30 yurttaşın yaşamını yitirdiğini söyleyen Çakırözer, Bakan Adil Karaismailoğlu’na yolun ne zaman tamamlanacağını sordu. 

"HER YIL SÖYLÜYORUZ, PROGRAMA ALINMADI"
Seyitgazi-Kırka-Afyon Karayolunun meydana gelen onlarca ölümlü kazaya rağmen yatırım programına alınmamasını eleştiren Çakırözer, “Hemen her yıl bu bütçede dile getiriyorum ama maalesef hala bu yol tamamlanmadı. Bürokratlarınıza soruyoruz daha stratejik planda yok, yatırım planında yok! İşte önümde rakamlar. Son on yılda bu yol üzerinde 800 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1350 yurttaşımız yaralandı, 30 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Artık yeter! Bu yolda insanlarımız ölmesin. Afyon’a bakıyoruz çift şerit kaymak gibi yol ama Eskişehir, Kırka tarafına geçince tek şeride düşüyor! Bu yolun tamamlanması için hala neyi bekliyorsunuz” diye konuştu. 
Çakırözer, Bakan Adil Karaismailoğlu’na Eskişehir’in çevre yolu talebini de gündeme getirerek, Eskişehir’İn çevre yolu ihtiyacının bir an önce karşılanmasını istedi. Çakırözer, Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti: “Anadolu’nun kavak noktası haline gelen Eskişehirimizde bu yolu her gün on binlerce yurttaşımız kullanmakta. Eskişehir’in çevre yolu ihtiyacı yatırım programınızda var mıdır? Güney Çevre Yolu’nun hayata geçmesi için ne kadar beklememiz gerekiyor?”