Eskişehir'de koronavirüs vakaları ve karantina sayılarındaki artış korkutucu boyutlara ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Pandemi Kurulu'nun toplantısında yaptığı açıklamada, Eskişehir'de vakaların beklenenin üzerinde artmaya başladığını açıklayarak vatandaşları uyarmıştı...

Eskişehir'de özellikle Emek, Gündoğdu ve 71 Evler gibi Eskişehir'i en kalabalık nüfuslu mahallerinde vaka sayılarının çok arttığı gündemde....

71 Evler'de 60'dan fazla ev karantinada!

Konuyla ilgili EskisehirHaber.com'a açıklamalarda bulunan 71 Evler Mahallesi Muhtarı Vesyel Gaznepoğlu, 71 Evler'de şu an mahallede karantina altına alınan ev sayısının 60'ı geçtiğini söyledi. 4 ekibin gruplar halinde karantina altındaki evleri ve bu evlerde ikamet edenleri kontrol ettiklerini belirten Muhtar Vesyel Gaznepoğlu, yaşanan durumdan çok endişeli olduklarını ifade etti. 

"Muhtar azamızı koronadan kaybettik"

Muhtar Vesyel Gaznepoğlu, "15 gün önce muhtarlık azamız Saffet Duru'yu maalesef koronadan kaybettik. Kendisi Sivrihisar'da bir köy düğününe gitmişti. Geldikten sonra hastalandı ve kaybettik. Mahallede çok sayıda hanemiz de karantina altında" dedi. 

"Dışarı çıkamıyorum, düğünler tümden yasaklanmalı"

Muhtar Vesyel Gaznepoğlu, "Ben muhtar olarak dışarıya çıkamıyorum. Çok endişeliyiz. Hiçbir düğüne, nikaha gitmiyorum. Bu düğünlerin tümden yasaklanması, izin verilmemesini istiyorum şahsen. Düğünlerle birlikte koronavirüs yayılıyor. Vatandaşlarımızın tedbirlere uymasını istiyoruz. Daha fazla insan kaybetmeyelim" diye konuştu. 

"Kalabak suya halen ulaşamıyoruz"

Muhtar Vesyel Gaznepoğlu, Kalabak su sıkıntısının da devam ettiğini belirterek, mahallenin büyük kısmının günlerdir Kalabak suya ulaşamadığını, dağıtımın çok yetersiz kaldığını, bu konuda en kısa sürede çözüm bulunmasını istediklerini ifade etti. 

Eskişehir'de koronavirüs haritasında son durum! Haritalar görmek için tıklayın... 

Eskişehir'de koronavirüs haritasında son durum! O mahalle kıpkırmızı oldu!

Eskişehir'de bir şok daha! Bir sitede 200 kişi karantinada

Eskişehir'de bir şok daha! Bir sitede 200 kişi karantinada!

Eskişehir'de korna alarmı! Düğünde klima açtılar! Kent merkezinde 50 ev karantinada! Okumak için tıklayın... 

Eskişehir'de korona alarmı! Düğünde klima açtılar! Kent merkezinde 50 ev karantinada!