Millet olarak şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıl dönümünü kutlamanın coşku ve gururunu yaşıyoruz.

Kurtuluşa giden yolda ilk adım Samsun’dan atılmış, Milli Mücadele Ateşi Samsun’da yakılarak, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda Anadolu’nun her tarafına alev alev bağımsızlık ateşi olarak yayılmıştır.

Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesidir

Milletimiz tarih boyunca ülkemize, vatanımıza saldıran düşmanların hain emellerini birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla bu zamana kadar bertaraf etmiş, bundan sonra da aynı güç ve kararlılıkla bertaraf edecektir.

Hürriyetinden, bağımsızlığından ve onurundan ödün vermeden yaşamış olan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde adeta küllerinden doğmuştur.

Bizler de tarihten aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserimdir diye nitelendirdiği Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içerisinde daima daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Bayramımız kutlu olsun…

                                                  ESİGC

Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu ve Üyeleri