Yapılan ziyarette Dt. Ahmet Ataç ‘Eskişehir ve Türkiye’ internet gazeteciliğinin geldiği yer hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. ESİGC yönetimi neden kurduklarını ve neler yapmak istediklerini anlattılar.

Buluşmada ESİGC  Başkan İbrahim Gültekin, "İnternet gazeteciliği gün geçtikçe kurumsallaşan ve oldukça yaygınlaşan bir meslek türü" diyerek, internetin de sürekli kendini güncelleyen bir mecra olduğu düşünüldüğünde, internet gazeteciliğinin zaman içinde öneminin artacağını; yeni olan her şeyde olduğu gibi bu alanda da yasal boşluklar ya da eksikliklerle karşılaştıklarını örneklerle anlattı…

Gültekin, ESİGC olarak Eskişehir’de internet gazeteciliği mesleğini basın meslek ahlakı ve ilkelerine göre yapan gazetecileri, bir çatı altında toplamak amacıyla kurulduklarını, ESİGC ile Eskişehir’de internet medyasını daha ileri noktalara taşımak ve internet gazeteciliğinin doğru algılanması için çalışmalar yapmak amacı taşıdıklarını belirtti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her zaman özgür ve dürüst basının yanında yer aldıklarını ve örgütlenmenin destekçisi olduklarını belirtti.

Ziyaret, ESİGC yönetim kurulu ve üyeleri adına Gültekin tarafından Dt. Ahmet Ataç’a hediye takdiminin ardından, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.