Yapılan ziyarette, Cemiyet yöneticileri, kuruluş amaçlarının internet gazeteciliğine bir standart getirilmesi ve kalitenin artmasına katkı sağlamak olduğunu anlatırken, Eskişehir ve Türkiye’de internet gazeteciliği ve gazetecilik hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, internet gazeteciliğinin gidişatından endişe duyduğunu belirterek, "Eline cep telefonu alan herkesin gazeteciliğe soyunduğu, sırf birilerine kızdığı için site açıp öfkesini orada akıtan ve kendisine gazeteci diyen kişiler türedi. Bazı site sahipleri belediyelerden maddi destek istiyor. Biz prensip olarak geçtiğimiz yıldan beri hiçbir haber sitesine reklam ve destek vermedik. Ancak bunun karşılığı olarak haberlerimizi yayınlamıyor ve aleyhimizde yazılar yazıyorlar. Haklı eleştirilere her zaman açığız ancak masada oturup tahminlerde bulunarak yapılan haberlere anlayış gösteremeyiz” dedi.

Cemiyet yöneticileri, Kurt’un altını çizdiği bu ve benzeri konularda kendilerinin de rahatsız olduğunu ve bu olumsuzlukların düzeltilmesi için bir çatı altında toplandıklarını, sektöre bir standart getirerek basın meslek ahlakı ve ilkelerine göre gazetecilik yapılması için çalıştıklarını belirttiler. ESİGC yöneticileri ayrıca internet gazeteciliğinin bir meslek olarak hak ettiği yere ulaşması için yapılacak her türlü yasal düzenlemenin içinde olmak ve destek vermek istediklerini belirttiler.

Son günlerde Gazeteciler Cemiyeti’nin ESİGC'ye karşı tavrını hatırlatan Başkan Kurt, Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’yle de sıcak ilişkiler kurulması taraftarı olduğunu ve birlikte hareket ederek mesleki özlük hakları için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

ESİGC yöneticileri de bunun mevcut konumda mümkün olmadığını, internet gazetecilerinin “gazeteci” olarak tanınmadığı için “gazeteciler cemiyeti” üyesi olamayacağını anlatarak, konunun düzeltilmesi için bugüne kadar yasal bir adım atılmadığını ve cemiyet olarak bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

ESİGC yöneticileri ayrıca, kimseden maddi hiçbir beklentilerinin olmadığını, kent yöneticilerinden sadece manevi destek beklediklerini belittiler.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile yapılan hoş sohbetin ardından, Cemiyet Başkanı İbrahim Gültekin, cemiyet adına hediyesini takdim etti.

Ziyaret tarafların demokratik iyi dileklerinin belirtilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Editör: İbrahim GÜLTEKİN