Ulusumuzun özgürlük mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın başladığı günün anısına Türk gençliğine armağan ettiği” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”mız kutlu olsun.

Bugün milli mücadelemizi başlatan ilk ve büyük adımın 101. yıl dönümüdür. Türk Milletinin sönmeyen ve hiç sönmeyecek özgürlük meşalesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’ da yakılan bu meşalenin ışığında, Amasya’da milli mücadelenin yol haritasını çizmiş. Erzurum ve Sivas’ta kurtuluş mücadelesinin somut adımlarını atmıştır.

Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve 29 Ekim 1923’de milli mücadeleyi” Cumhuriyet”le taçlandırmıştır.

Çağdaş bir devlet kurma ve çağdaş uygarlıklarla bütünleşme yolunda başlayan bu onur mücadelesi, ezilen dünya uluslarına da örnek oluşturması bakımından önemlidir. Ezilen uluslara örnek olan bu mücadele daha sonra “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” düşüncesine dönüşmüştür.

Biz büyük bir milletiz, güçlü bir devletiz. Büyüklüğümüzü ve gücümüzü gençlerimize borçluyuz. Tarih boyunca, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve özgürlüğümüzü gençlerimiz korumuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizi, gençlerimize emanet etmiştir.

Bugün zor ve bilinmezliklerin oluşturduğu günlerden geçiyoruz. Ve bütün dünya Coronavirüslü günlerin bizlere öğrettiği deneyimlerle yeni bir dünya yaratılması için gençleri bekliyor.

Gençlerimiz bu bilincin ve emanetin farkında olarak ülkemizi daha güzel yarınlara, daha büyük hedeflere ulaştırma yolunda, önemli başarılar kazanacak.

İnanıyoruz ki, başarılarıyla tarih yazan ve tarihin seyrini pek çok defa değiştiren bir milletin torunları olarak, yenidünyanın da kuruluşunda etkin rol oynayacağız.

Kültür ve medeniyet köklerinden aldığımız güç ve ilhamla, bir kere daha tarihe, insanlığa yön vereceğiz, bir kere daha tarih yazacağız.

Yerli ve milli, yüreği millet sevgisi ile dolu; milletine, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının farkında ve yüksek hedefleri olan gençlerimiz var olduğu sürece, bundan asla şüphe duymuyoruz.

Bu duygu ve inançla; Cumhuriyeti gençlerimize emanet eden, 19 Mayıs’ı da gençlerimizin bayramı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar en içten duygularımızla kutluyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti

Yönetim Kurulu Başkanı

İbrahim Gültekin