Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin ve Cemiyet yönetimi, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal'ı ziyaret etti. ESİGC Başkanı İbrahim Gültekin, Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'nin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal'a bilgiler verdi. 

ESİGC Başkanı Gültekin, günümüzde yazılı medyanın giderek kaybolduğunu, gazeteciliğin internet üzerinden ilerlediğini ve dijitalleşme çağına girildiğini ifade ederek, bu alandaki boşluğu doldurmak ve internet gazeteciliğini Eskişehir'de ve Türkiye genelinde daha da ileriye taşımak adına ESİGC'i kurduklarını belirtti. Yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Gültekin, internet gazeteciliği ile ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılması ve bu alandaki eksiklerin doldurulması için çalışmalar yaptıklarını ve TBMM'de gündeme taşıyacaklarını ifade ederek, Başsavcı İrcal'dan da bu konuda fikir ve görüşlerini aldı. 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, günümüzde internet haberciliğinin ön plana çıktığını, kendisinin de bu alandaki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ifade ederek, Eskişehir'in de bu konuda ilerleyen şehirlerden biri olduğunu söyledi. Fikir ve önerilerini ESİGC Başkanı Gültekin ile paylaşan Cumhuriyet Başsavcısı İrcal, Eskişehir, internet haberciliği ve medyanın gelişimi gibi konularda Gültekin ile fikir alışverişinde bulundu. 

Başsavcı İrcal'ın kendilerini kabul etmesinden memnuniyet duyduklarını, adli ve kolluk kuvvetlerine her alanda destek olmak istediklerini söyleyen ESİGC Başkanı İbrahim Gültekin, ziyaret sonunda ESİGC'in anı tabağını kendisine takdim etti. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal da Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'ne bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.