Toplantıya Vali Ayyıldız’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Akın Ağca, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Çifteler Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade ile proje ortaklarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ayyıldız Ulusal Kırsal Kalkınma Planımızın hedefleri doğrultusunda hayata geçecek olan Avrupa Birliği Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında geliştirilen “Eskişehir Kırsal Turizm İle Kalkınıyor” projesinin; Kuruluş’tan Kurtuluş’a, geçmişin mirasını her sektör ve alanda geleceğe taşımayı hedefledikleri Eskişehir’e birçok bakımdan katma değer sağlayacağını ifade etti.

Uluslararası iş birliği ile kırsal ekonominin çeşitlendirilmesine sağladığı katkının yanı sıra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Seyitgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sivrihisar Belediyesi ve Çifteler Belediyesinin dahil olduğu projede kurumsal iş birliklerinin hayata geçmesinin ayrıca değerli olduğunu kaydeden Vali Ayyıldız, “Şehrimizde işgücü nitelik ve verimliliğinin geliştirilmesine yönelik politikaların ortaya konduğu; istihdamın, verimliliğin, ekonomik-sosyal ve çevresel uyumun bir arada olduğu sürdürülebilir bir gelişmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken iş birliğinin artırılması ve güçlendirilmesinde daha hızlı adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Vali Ayyıldız, kırsal ekonomilerin üretim ve istihdam yapısının; turizmin de dâhil olduğu farklı ekonomik faaliyetlerle çeşitlendirilmesinin, içinde Eskişehir’imizin de bulunduğu ve kente göç nedeniyle kırsal nüfus oranının en az olduğu TR-41 Bölgesi için yüksek önem arz ettiğini belirterek “Projenin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diler; projede emeği olan herkese teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” diye konuştu.

Eskişehir'in kırsal alanlarında yaşayan kişilere hem ekonomik olarak fayda sağlanması hem de istihdam olanağı yaratılması amaçlanan projenin Hollanda ve İspanya hareketliliklerinin startı verilmiş olup ilk hareketlilik Hollanda’ya yapılacaktır.