OMM - Odunpazarı Modern Müze’nin kurucusu ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Siyahi dün (07.09.19) öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Eskişehir Milletvekili Alev Sibel Çakıröz, Türkiye Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, AKP Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AKP Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Orgeneral Atilla Günal, Eski Bakan Nabi Avcı, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak katılımlarıyla onurlandıkları özel bir etkinlikle müzenin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Odunpazarı Modern Müze’nin sadece Eskişehir için değil aynı zamanda Türkiye için önemine dikkat çekerek “Odunpazarı Modern Müze’nin ülkemize ve Eskişehir’e hayırlı olmasını diliyorum. Bu müzeyi ülkemizin kültür ve sanat hayatımıza kazandıran Sayın Erol Tabanca ve değerli eşini, bu müzenin tasarım ve uygulama sürecinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Japon dostlarımıza şahsım ve ülkem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sergileme, etkinlik alanları ve atölyeleri ile bu müzenin Eskişehir’den dalga dalga ülkemize ve dünyaya yayılacağına inanıyorum. Sayın Erol Tabanca ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde gösterdiği başarıyı sanat alanında da tamamlamıştır” şeklinde konuştu.

Müzenin Odunpazarı, Eskişehir ve Türkiye’ye sağlayacağı faydaların altını çizen OMM’un kurucusu Erol Tabanca ise “Müzeler ulusların ve insanların toplumsal hafızalarıdır, kültürel iletişimin en önemli merkezleridir, estetik algısını geliştirirler, sosyalleşme alanlarıdır, şehrin yaşayanlarının, çocuklarının ve gençlerinin eğitimlerinin tamamlayıcı unsurlarıdırlar ve bulundukları çevreye ekonomik hareketlilik getirirler. OMM’un kurulma sürecinde deneyimlediğimiz yaşanmışlıkların hepsi bu ana unsurların içinde yer alıyor. Bu sebeple çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Ardından Erol Tabanca ve Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte müze girişinde kurdele kesen ve müzeyi gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haldun Dostoğlu küratörlüğünde düzenlenen “Vuslat” sergisini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Müze gezisinin devamında yetenekli bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV, müzeye özel ürettiği enstalasyon çalışması ve İngiliz dijital sanat kolektifi Marshmallow Laser Feast’in Türkiye’de ilk kez sunduğu çok algılı etkileyici sanal gerçeklik deneyimlendi.