VALİ EROL AYYILDIZ’IN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Türk Milleti’ne, bağımsızlığımıza, büyük Türkiye idealimize, 2023 hedeflerimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olma irademize, demokrasimize ve demokratik yaşantımıza yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PDY) tarafından bir darbe girişimi oldu.

Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık ve sinsi bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Sayın Cumhurbaşkanımızı, polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmıştır.

Türkiye’ye, yıllarca kol kanat gerdikleri terör örgütlerinin saldırılarıyla baş eğdiremeyeceğini anlayan karanlık güçler; himayesine aldıkları FETÖ Terör Örgütü’nün, aklını ve vicdanını kendilerine teslim etmiş elemanları vasıtasıyla Türk Milleti’ne boyun eğdirmek istediler. Sayın Cumhurbaşkanımızı suikastla ortadan kaldırmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayarak millî iradeyi yok etmek, meydanlara çıkan insanlarımızı ve ülkesinin namusunu korumak isteyen güvenlik güçlerimizi acımasızca katlederek şer amaçlarına ulaşmayı plânlamış olan bu işgal güçleri halkımızın çelik iradesi karşısında unutulmaz bir yenilgiye uğramıştır.

Milletimiz, tarih boyunca; içinde bulunduğu imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen, şanlı bayrağımızı vatanımızın dört bir yanında gururla dalgalandırmak, minarelerden okunan ezanı yurt semalarında daim kılmak adına birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla hareket etmiştir.

İşte bu ruh 15 Temmuz 2016 gecesi de ortaya çıkmış ve Aziz Milletimizin tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi plânlayan teröristlere karşı harekete geçmiştir.

15 Temmuz; hür iradesini asla başkalarına teslim etmeyen, canını ve kanını mukaddes bildiği değerlere adamış olan, vatanını ve milletini canından aziz bilen, ölümü gözünde öldürmüş bir milletin tarihin altın sayfalarına yazdığı bir Demokrasi Destanı’dır.

Bu destan nesilden nesile aktarılarak milletimizin hafızasında unutulmadan kalacaktır. Demokrasi ve millî irade uğrunda canından vazgeçerek en şerefli makama ulaşmış olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz milletimizin yüreğinde daima yaşayacaktır.

Ülkemize komplolar kuran, milletimizi ve devletimizi bölme emelleri güden hainler bilmelidirler ki, bu millet şanlı tarihinin her safhasında olduğu gibi destanlar yazmaya her zaman muktedirdir.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Eskişehirli vatandaşlarıma ve Türk halkına şükranlarımı sunuyorum. 251 şehidimizi rahmetle yâd ediyorum. 2193 gazimize ve demokrasimiz için sokaklara dökülmüş vatandaşlarımıza minnetimi arz ediyorum. İstanbul’da şehit edilen İlimiz Çifteler ilçesinden 26 yaşındaki Polis Memuru Fatih Dalgıç’a da şehadetinin 4. yıl dönümü vesilesiyle Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

AK PARTİ ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ EMİNE NUR GÜNAY’IN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016 Türk Milletinin kutlu zaferi…

Dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılan kutlu direniş...

Türk Milletinin egemenliğine ve istikbaline müdahale etmeye kalkanlara karşı verilen demokrasi mücadelesinin yıldönümünde bu mücadelenin izlerini hala hayatlarımızda taşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla kahraman Türk Milleti milli iradeyi teslim almak isteyenlerin karşısında göğsünü siper etmiş, tarihimiz boyunca olduğu gibi vatan sevgisi ve inancı ile vatanımızı kuşatmaya kalkanlara geçit vermemiştir. Bu büyük tehlikeyi atlattıktan sonra yeniden inşa ve arınma süreci başlamış ve hala devam etmektedir. Hain darbe girişiminde bulunanlar aslında Türkiye’nin önünü kesmek ve 2023 hedeflerine hızla yol alırken ülkemiz  hedeflerine ulaşamasın, uydu devlet konumunda olsun diye üst akılları devreye soktular. Türk Milleti istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlerin akıllarının alamayacağı bir direniş sergilediler.

15 Temmuz hain darbe girişiminde, bir gecede 248 şehidimiz ve 2301 Vatandaşımız ise gazi oldu. Bu millet, söz konusu vatanı, bayrağı ve demokrasisi olduğunda, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi, demokrasi dersi verdi. Bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ve ailelerine minnetlerimi sunuyorum.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun, milletimiz sağ olsun.

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT’UN 15 TEMMUZ MESAJI

Başkan Kurt, mesajında laikliğin ülkemiz için önemini bir kez daha hatırlattı. 15 Temmuz 2016’da ülkemizin maruz kaldığı alçak darbe girişiminin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti: "Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerin kararlı duruşu, yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması demokrasi dışı bu girişimin başarılı olmasına engel oldu. Bu süreçte birçok vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybederken; tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasimizin temsil merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar düştü. Darbelerin karanlık yüzünü defalarca görmüş Türk Halkı bir bütün olarak bu saldırı karşısında dimdik durdu. Bir daha bu acıların yaşanmaması için başta laiklik olmak üzere, bilimsel, çağdaş eğitime, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya sarılmalıyız.”

TEPBAŞI BELEDİYE BAŞKANI AHMET ATAÇ’IN 15 TEMMUZ MESAJI

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin 4. yılında bir mesaj yayımladı.

Mesajında Türk Milletinin hiçbir otoriteye karşı boyun eğmeyeceğini vurgulayan Başkan Ataç, "15 Temmuz 2016’da, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. 15 Temmuz tarihi, her zaman demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak anımsanacak. Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerimizin kararlı duruşu, yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması, demokrasi dışı girişimin başarılı olmasına engel oldu. Bu süreçte birçok vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybederken, tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasimizin temsil merkezi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar düştü. Darbelerin karanlık yüzünü defalarca görmüş Türk halkı, siyasi parti ve etnik köken gözetmeksizin bu saldırı karşısında dimdik durdu. Çok iyi bilinmelidir ki, Türk Milleti sivil ya da askeri hiç bir otoriter gücün kendi egemenliğini yok saymasına, laik ve demokratik yönetim şeklinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Unutulmamalıdır ki; hiçbir güç, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, beraberlik ve barış içinde yaşama arzusunun önüne geçemez. Bu duygularla darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dileklerimi iletirken, gazilerimize ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum" sözlerini kullandı.

ETO BAŞKANI METİN GÜLER’İN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016 tarihi milletimizin demokrasi zaferlerinden biridir. Bu önemli günde milletimiz geleceği ve devletimizin birliği için canı pahasına mücadele etmiştir.

Milletimizin kararlılığı ile hain terör örgütüne geçit verilmemiş ve darbe girişimi engellenmiş, bu sayede halkımız demokrasiye olan inancını bir kez daha göstermiştir.

Halkımız birlik ve beraberlik içinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaralarını sarmış, bu olumsuz sürecin üstesinden gelmiştir.

Bizlere, tüm kurum ve kuruluşlara, vatandaşlarımıza düşen görev ise demokrasimizin güçlenmesi için gayret göstermek, zorluklarla kurduğumuz ve bu günlere getirdiğimiz ülkemizi daha ileriye taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.

EOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NADİR KÜPELİ’NİN 15 TEMMUZ MESAJI

“15 Temmuz'da olduğu gibi aziz milletimiz, istiklaline ve istikbaline daima sahip çıkacaktır” diyen Başkan Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz'da halkımız, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine bağlılığını en açık şekilde ortaya koymuştur. Türkiye, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini açıkça göstermiştir.

Birlik içinde ortaya koyduğumuz güçlü iradenin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada, her türlü engeli aşmamızı sağlayacağına, kalkınma ve refahımıza katkı sunacağına inanıyoruz. Bu inancımız, Türkiye'nin geleceğine duyduğumuz sonsuz güven ve iyimserlikten gücünü alıyor.

Üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen, acıları kalbimizde taze duran ve hiçbir zaman unutmayacağımız 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FUAT ERDAL’IN 15 TEMMUZ MESAJI

"15 Temmuz 2016, karanlığın aydınlığa, umutsuzluğun umuda, dramın destana dönüşünün adıdır. Türk tarihinin en önemli kırılma anlarından biri olan 15 Temmuz’da, 81 milyon kahraman milletimiz, Çanakkale ruhuyla bir ve birlikte olmuş, silaha, tanka, helikoptere ve uçağa karşı inançla, imanla ve kararlılıkla göğsünü siper etmiş, vatanına, bayrağına, millî iradesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Bu yönüyle 15 Temmuz, yeni bir Millî Mücadele Savaşı, yeni bir direniş ve yeni bir diriliş öyküsüdür. Tarih boyunca hiçbir esareti kabul etmeyen yüce milletimiz, devletinin bekası söz konusu olduğunda, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi gözünü kırpmadan tüm fertleriyle canı pahasına tek yürek olarak savaşmış ve millî iradesine asla pranga vurulamayacağını bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamıştır. Millete rağmen hareket edenlere en güzel cevabı yine aziz milletimiz vermiş, böylelikle 15 Temmuz gecesi, toplumsal hafızamızda asla silinmeyecek ve gelecek nesillere gururla aktarılacak bir kahramanlık destanı vasfını kazanmıştır. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, darbeci teröristlerin oyunlarını canları pahasına bozarak ebediyete irtihal eden tüm kahraman 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, başta gazilerimiz olmak üzere milli iradeye sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.

ÇİFTELER BELEDİYE BAŞKANI KADİR BIYIK’IN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı TSK içinde yuvalanmış ihanet şebekesi tarafından Milletimiz ve Devletimizin şanlı ordumuza verdiği imkânlar kullanılarak askeri darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu hain kalkışmanın neticesinde 250 vatan evladımız şehit olmuş 2196 vatandaşımız yaralanmış ayrıca Ülkemiz maddi ve manevi olarak da büyük bir zarara uğratılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde, Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ’nin dik duruşu ve desteği, vatansever askerlerimiz, emniyet teşkilatımız ve kahraman vatandaşlarımızla kalkışma durdurulmuş tüm dünyanın gözü önünde, Türk Milleti demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmış ve ihanet hareketini birlik bütünlük içinde bertaraf ederek, Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğünü ve Vatanseverliğini tüm dünyaya ispat etmiştir.

O günden sonra 15 Temmuz “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmiştir.

15 Temmuz da, Milletimiz tıpkı Çanakkale de, Kurtuluş savaşında olduğu gibi tarih yazmıştır. Vatandaşlarımız sokaklara dökülmüş korkusuzca tankların önünde durmuş, şanlı bayrağımızla kurşunların önüne siper olmuşlardır. Türk Milleti Milli İradeyi hiçe sayanlara hesaba katmadıkları unuttukları bir şeyi hatırlatmıştır, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir! Türk Milleti hiç bir zaman dış mihrakların oyununa  gelmemiş, boyun eğmemiş, bağımsızlığından ödün vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir!

Öyle bir vatan ki Milletimiz birlik ve beraberliği bozulmayacak, şanlı Türk Bayrağı göklerden inmeyecek, Ezanlarımız minarelerde dinmeyecektir.

“ Demokrasi ve Milli Birlik Günü̈” 'nün önemini kavrayarak kimselerin oyununa gelmemeli özellikle gençlerimizin araştırmaları, okumaları vatan hainlerine karşı her daim uyanık olmaları en büyük arzumuzdur.

Rabbim ülkemizi vatan hainlerinden korusun, muhafaza etsin. 15 Temmuz gecesi canlarını hiçe sayarak ortaya koyan başta Kahraman Şehidimiz Ömer HALİSDEMİR’i, Çiftelerli hemşehrimiz Şehidimiz Fatih DALGIÇ’ı ve tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyor, Gazilerimizin sağlıklı, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.

AK PARTİ İL BAŞKANI ZİHNİ ÇALIŞKAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

               
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan mesajında şu ifadeleri kullandı: 
 
“Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idarenin asla meşru kabul edilemeyerek, milletin iradesi dışında bir seçeneğe asla boyun eğilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği ve milli dirilişin yeniden ayağa kalktığı 15 Temmuz’da milletimiz destan yazmıştır. Milletimizin 15 Temmuz gecesinde tüm dünyaya gösterdiği; vatanımızın birliğine, bütünlüğüne, demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkma kararlılığı üzerinden dört yıl geçmiştir. 

 Kurtuluş Savaşımızda dahi faaliyetlerine kesintisiz devam eden, milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalamaya cüret edenler, tarihin en büyük ihaneti içinde bulunmuşlar ancak milletimizden gereken cevabı almışlardır. Asla unutulmaması ve unutturulmaması gereken bu ihanet girişimine karşı devletimiz ve tüm milletimiz gibi Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda meydanları dolduran, günler süren demokrasi nöbetleri tutan; Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ile süregelen terörle mücadelede olduğu gibi yine devletine, milletine, bayrağına sahip çıkarak, FETÖ ve işbirlikçisi hainlere geçit vermeyen tüm hemşehrilerimize bir kez daha gönülden saygılarımızı sunuyoruz.  

15 Temmuz’un 4’üncü yıl dönümünde, tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü fedakarlığı göze alarak şehit olan kahraman askerlerimize, polislerimize ve demokrasi şehidi sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz..” 

MHP İL BAŞKANI İSMAİL CANDEMİR'DEN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016' daki  hain ve alçak kalkışmanın 4. senesindeyiz. Türk devletinin işgali, Türk milletinin esareti ve Türk demokrasisinin hançerlenmesine yönelik bu hain terör saldırısını unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız! 

15 Temmuz gecesi demokrasiye pranga vurulmak istenmiş, millet iradesi Türk düşmanları tarafından kalleşçe bir saldıraya uğramış adeta Türk milleti kalbinden hançerlenmiştir. Hain terör örgütü mensupları devletin imkânlarıyla alınan ve yüce devletimizi korumak maksadıyla ellerine verilen silahları Türk milletine doğrultmuş, ölüm saçmış ve acımasızca Türk Milletine namluyu doğrultmuşlardır. Gözü dönmüş caniler kendi menfaatleri uğruna Türkiye Büyük Millet Meclisi, Özel Harekat Daire Başkanlığı gibi stratejik devlet kurumları başta olmak üzere bir çok noktayı hedef almış hain kalkışmanın karşısında duran aziz milletimize devletimizin uçaklarından, helikopterlerinden bombalar yağdırmıştır. Fakat 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki, hiçbir ihanet odağı, hiçbir güç, ayağa kalkan millî ruh, vatan-bayrak aşkı ve inanmışlık karşısında duramamış, Türk milletini yenememiştir! Türk milleti; var olma bilinci ve sorumluluğunu en şuurlu mânâda ifâ etmiştir. Bu millî bilinç Türk milletinin karakterli vicdanı ile vukû bulmuştur. 

Tüm dünya görmüştür ki söz konusu vatan olduğunda, Türk Milleti için gerisi teferruat olmuştur. 

Hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde halkın sarsılmaz iradesi, inancı, cesaret ve fedakarlığı tarihi bir nitelik hüviyetindedir. Türk milleti FETÖ'ye karşı sağlam ve kararlı bir irade göstermiştir. Bu hain kalkışma aynı zamanda devlet adamlarımızın kararlılığı, devlete karşı sadakati sayesinde de millî ruh ve millî bilinç ile şahlanmış Türk Milleti'nin yazdığı yeni bir destan olarak tarihte yerini en onurlu haliyle almıştır.

15 Temmuz gecesi Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'imiz adanmışlık ve inanmışlık ruhu ile MHP Genel Merkezine gelerek tüm uyarılara ve tehditlere rağmen makamından yaptığı; "Bu bir kalkışmadır ve Milliyetçi Hareket Partisi bu kalkışmanın karşısındadır bizler Milliyetçi-Ülkücü irade olarak demokrasiye sahip çıkacağız." açıklaması, sayın Cumhurbaşkanımızın tüm vatandaşlarımızı meydanlara inerek ülke iradesine sahip çıkma çağrısı ve milletvekillerimizin tüm tehlikelere ve yapılan bombalı saldırılara rağmen Gazi Meclisimizi terk etmeyip sahip çıkmaları vatandaşlarımıza da güç ve moral vermiş malum kalkışma girişimi bir gecede bastırılmış sorumluları şerefli Türk polisleri ve askerleri tarafından derdest edilmiştir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de Devletinin yanındadır, yarın da Devletinin yanında olacaktır. Bu hakikat hiçbir zaman değişmeyecektir.
15 Temmuz gecesi Liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket darbeci terör örgütü karşısında sağlam ve sarsılmaz bir irade ile Türk milletinin umudu olmuştur. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve aziz milletimizin bir daha böyle hain saldırılara maruz kalmamasını ümit ediyorum. Bunun için de ülkemize tehdit oluşturabilecek her türlü şeyin karşısında olmalı ve bu minvâlde uyanık olmalıyız. Bizim ne gidecek başka yurdumuz, ne de gölgesinde toplanacağımız başka ay yıldızlı bayrağımız vardır. Bunu da Türk milletinin son ve sarsılmaz kalesi olan bu vatan toprağında birlik ve beraberlik içinde yapacağız. Birlikte muvaffak olacağız. Zira biz birken, birlikteyken Türk milletiyiz. Bu ülkenin omurgası olan Millî egemenliği de ilelebet payidâr kılacağız. Bizlere yüklenmiş olan bu onurlu misyonu en şerefli bir şekilde taşıyacağız. 

Ve bir ayrımın farkına varmak gerekir ki, şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimize yuvalanmış birtakım darbeci güruhlarla, aziz ve kahraman Mehmetçiğimizi ayırt etmek gerekir. Bu husus son derece önem teşkil etmektedir. 

 15 Temmuz hain kalkışmasında göğsünü bu vatan için siper eden Türk polisi ve Türk askerini ve çoğu sivil vatandaşımız olan aziz şehitlerimizi rahmetle, cesaret timsali gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu günün ülkemiz adına milli birlik ve diriliş günü olmasını temenni ediyorum. 

Sözlerimi Hüseyin Nihâl Atsız'ın Türklerin Türküsü şiiri ile sonlandırmak istiyorum. 

Dilek yolunda ölmek Türklere olmaz tasa,
Türk’e boyun eğdirir yalnız töreyle yasa; 
Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa 
Onu kanla söndürür parçalarız, yeneriz.

Delinse yer, çökse gök,yansa, kül olsa dört yan,
Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan.
Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan,
Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz! 


Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin!
Ne mutlu Türk'üm diyene!

İsmail Candemir
MHP Eskişehir İl Başkanı

SAĞLIK-SEN BAŞKANI HASAN HÜSEYİN KÖKSAL’IN 15 TEMMUZ MESAJI

En uzun gece idi sabah olmuyor, gözlerde bir hüzün, neler oluyor hissi ile evleri ile vedalaşan helalleşen evinden çıkıyordu. Tarihin tozlu raflarına kazınacak insanlığın unutmayacağı ama siyasi iradenin yaşamamış sayacağı 15 Temmuz gecesine gidelim.

Şahsım 112 çalışanı olması sebebi ile Ankara’ya acil kodu ile civar illerden takviye ambulans talebi edilmesi Genelkurmay önünde asker ve polis çatışacak cümleleri bir daha unutulmayacak bir dönemdi.

Kara gecede çok geçmeden gözü dönmüş demokrasi cellatları, halk, sivil, çocuk, kadın demeden rast gele ateş ediyor masumları öldürüyordu. Yıllarca saygı duyulan üniformalı askerler kendi vatandaşını kendi polisini acımadan şehit ediyordu.

Sağlık çalışanlarından evde bile olanlar kendi iradesi ile devletimin yanındayım diyerek iş yerlerine koştular. Mermi ve bomba yağmasına rağmen kendi canlarını hiçe sayarak, ölümü göze olarak bir dakika ölüm korkusu akıllarına gelmeden vatanının milletinin yanında oldular.

Kara gece uzun, sanki sabah hiç olmayacak gibi idi. İnsanlar sokağa dökülmüş, devletinin hain darbe girişimine karşı dur diyor; sevinç narası atacak dış güçlerin bu kez başardık hevesi kursağında, ölümü yok sayan Aziz Millet sayesinde kalacaktı.

Hain darbe girişimine karşı Sağlık Sen ailesi olarak ilk dakikalarında üyelerimizi mesajla meydanlara davet ederek Valilik meydanına kurduğumuz demokrasi çadırı ile bütün STK’lara örnek olmuş, 26 gün boyunca meydanlardan ayrılmamış ve sahada kahramanlık örneği göstermiş grubun adı Sağlık Kahramanlarıdır.

15 Temmuz gecesinin en büyük şahidi Sağlık Kahramanlarıdır. Darbeye karşı direnen yaralı vatandaşlarımızı canı pahasına kurşunlar altında müdahele edip mücadele eden Sağlık Kahramanlarıdır.

15 Temmuz gecesi yaralı kurtarmaya giden ambulanslarda yaşanan trajediler, hastanelerde sağlık çalışanların kucağında cennete giden demokrasi şehitleri ve özelikle meydanlarda olan sağlık çalışanlarımız milletimiz ile beraber büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir.

O gün ne kadar cesur isek bugün de aynı bilinç ile teyakkuz halindeyiz. 15 Temmuz’da kanımız ile kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin inancımızın sinsi stratejiler ile kaybedilmesine izin vermeyeceğiz. Yeni tuzaklara karşı bir, beraber ve uyanık olacağız.

Bizler bugün 15 Temmuz da nasıl Devletimizin Milletimizin yanında durdu ve ölümü göze aldı isek şimdi biyolojik dünya savaşlarının en büyük örneği Korona illetinde de müthiş bir mücadele örneği gösterdik ama nasıl 15 Temmuz’da unutuldu isek bu süreç geçti deyip yine unutulan Sağlık Kahramanları olduk.

Siyasi irade 15 Temmuz’dan ders çıkarıp, hatalarından arınıp, devlet ve millet bilinci olmayan tek kafa yapısı ile belli yerden icazet alan sistemlere asla izin vermemeli ve önceliği devlet, millet, ahlak, liyakat olan sağlam temeller üzerinde sistemler kurmalıdır.

15 Temmuz’u bizler unutmadık ama siyasi irade unutmuşa benziyor. İlk gece kimler yanında, kimler sokakta, kimler evet bu kez gitttiler sevinci yaşıyordu ayıramaz hale gelmişler. Ego, hırs, makamların verdiği siyasi güç gözleri bürümüş, doğru ile yanlışı göremez olmuş. Allah’ım bir daha yaşatmasın. Bir daha bu kara günler geri gelmesin.

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor kendilerini şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

KAMU-SEN ESKİŞEHİR İL TEMSİLCİSİ HAYDAR URFALI'NIN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016, üzerinden on yıllar geçse de unutulmayacak önemli bir eşiktir. Emperyalizmin Truva atı olan Fetö’nün 15 Temmuz kalkışmasının, sadece yönetimi ele geçirmek isteyen bir darbe girişiminden ibaret olmadığı, bunun ötesinde, ülkemizde bir iç kargaşa hatta iç savaş çıkarılması ve akabinde çok uluslu gücün müdahalesini meşru kılacak bir karmaşa ortamının hedeflendiği görülmelidir.

                Tarihimizin en büyük ihanetlerinden birine şahit olduğumuz alçak darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Vatandaşlarımızın temiz duygularından nemalanan, maneviyatını istismar eden, ülkemizin münafığı olarak yandaşlarına menfaat devşirip, adaleti, liyakati, ehliyeti ve hakkaniyeti ayaklar altına alan bir kesim, yıllarca her türlü ahlak dışı yolu kullanarak kendi mensuplarına ikbal ve istikbal sağladı.

                Bir taraftan ülkemizin kaynaklarını pervasızca yandaşlarına kullandıran bu hainler bir taraftan da toplumsal yapımızı dejenere etmek, tüm değerlerimizi yozlaştırmak istediler. Bu ihanet içinde elde ettikleriyle yetinmeyen bu güruh, 15 Temmuz 2016’da ülkemizin yönetimini gasp edip dış mihraklara peşkeş çekmek adına masum, silahsız, kendi vatandaşlarına namlusunu doğrulttu, ülkemizi kana ve teröre boğdu. Ancak milletimizin birlik, beraberlik ve kararlılığı karşısında bozguna uğradı. 15 Temmuz 2016 günü kahraman TSK içindeki milli unsurlar, Türk milletine hizmet etmeyi şeref sayan polis teşkilatımız ve demokrasiye inanan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin haysiyetine sahip çıkan feraset sahibi Türk milletinin direnciyle yalnızca bizden görünerek toplum içinde kendilerine yer edinen vatan haini güruhu değil 100 yıl önce vatanımızı işgal eden ve yine aynı emelle sınırlarımıza dayanmış olan dış güçleri de bir kere daha bertaraf etti. .

                Milletimiz, devletimizin, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin tehlikeye düştüğünü gördüğü anda her türlü siyasi ve ideolojik farklılığı bir tarafa bırakarak bu coğrafyadaki varlığımız için tek ve en yüce amaç olan vatanın bağımsızlığı gayesi etrafında birleşti ve bir kere daha tüm dünyaya gücümüzü ve kararlılığımızı göstermiştir.

                İhanet kalkışması bir kez daha göstermiştir ki, Türk milleti olarak bu topraklarda şerefimizle varlığımızı sürdürmemizin tek yolu, milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir. Nitekim hain saldırının bertaraf edilmesinden sonra İstanbul Yenikapı’da toplanan milyonlar bu iradeyi açık şekilde Dünya’ya ilan etmiştir. Milletimiz her türlü siyasi, ideolojik, sosyal ve itikadi farklılığını bir yana bırakarak yekvücut halde Yenikapı’dan cihana bir kez daha haykırmıştır: Biz büyük Türk Milleti’yiz!

                15 Temmuz ihanet saldırısı, milletimizin her bir ferdi ve özellikle devletimizi yönetme sorumluluğunu taşıyanlar için büyük bir tecrübedir. Birlikte yaşama ülküsü, vatan yaptığımız bu topraklardaki milli varlığımızın teminatıdır. Milletimizin her bir ferdi milli bekamız gerektirdiğinde tüm farklılıklarını bir yana bırakıp, “Bir” olmayı becerebilmesinin ne derece ehemmiyetli olduğunu görmelidir. Devletimizi yönetme sorumluluğunu taşıyanlar da artık kamusal alanda sıfatı, rengi ve aidiyeti ne olursa olsun “Dışarıdan yapıların” kamu yönetimine tasallutuna meydan verecek inisiyatiflere müsamaha göstermemelidir.

                Kamu idaresi, adaletli bir yönetim anlayışı dahilinde sadece liyakat ve ehliyet esasına göre tanzim ve tasnif edilmelidir. Aksi durumda herhangi bir yapılanmayı Truva atı olarak kullanan illegal oluşumlar, milletimizin hayatını tehdit edecek cürete ulaşmaktadır. Yaşadığımız ve bedeli ağır olan sürecin herkese gösterdiği en büyük gerçek; artık bu ülkede kaynağı ne olursa olsun kamusal alanda liyakatin dışında hiçbir ölçüte bakılmamasıdır.

                Şunu rahatlıkla iddia edebiliriz ki, 15 Temmuz ihanetini yaşamış bu ülkede kim hala kamusal alanı mensubiyetler üzerinden okuyor ve hala toplumu ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı tutum ve tasarruflara tenezzül ediyorsa kripto fetö yapılanmasının hizmetkarıdır.

                Türkiye Kamu-Sen olarak, milletimizin selametine ve devletimizin bekasına kast eden istisnasız tüm terör örgütlerini karşısındayız. Devletimizin, küresel operasyonların bir aracı olan terör örgütlerine yönelik mücadelesini amasız ve koşulsuz sonuna kadar destekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun ülkemize kasteden tüm terör unsurları yok edilmelidir. Birliğimize, huzurumuza, toprak bütünlüğümüze saldıran her yapı, her örgüt layığını bulmalıdır. Bu konudaki en küçük bir zafiyet milli varlığımızın devamını sekteye uğratacaktır.

                Bu vesile ile tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum. Başta devletimizin kurucusu ölümsüz lider Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tarih boyunca bu millet için can veren bütün şehit ve gazilerimizi, 15 Temmuz 2016 gecesinde mübarek canlarını devletimizin bekası ve milletimizin selameti için vatana adayan kahraman atalarının emanetine canlarını feda ederek sahip çıkan yiğitlik abidesi 15 Temmuz gecesi, 251 kahramanı ve cesaret timsali 2.190 gazimizi minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Rabbim cümlesinden razı olsun şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

                Var olsun Büyük Türk Milleti. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

                Ne mutlu Türk’üm diyene

AK PARTİ TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI HAKAN ÇİZMELİOĞLU’NDAN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016’da terör örgütü FETÖ tarafından milletin iradesinin hiçe sayılarak demokrasiye ve millete karşı darbe girişiminde bulunulduğunu dile getiren Başkan Çizmelioğlu, “Terör örgütü FETÖ tarafından milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara koşmuş, şehit olmuş, gazi olmuş ama vatanı hainlere teslim etmemiştir” dedi.

Vatandaşların meydanları darbecilere bırakmadığını ifade eden İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, “Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler, milletin korkacağını ve meydanları kendilerine bırakıp evlerine çekileceğini sandılar. Fakat milletimiz üzerine açılan ateşlere, tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen vatandaşlarımıza rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır.

Bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, muhakkak ki şehitlerimizin ve gazilerimizin bunda büyük emeği ve payı vardır.

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü’nde kahraman şehitlerimizi yâd ederek kahramanlıklarını gelecek nesillere aktaracağız.

Devletine her zaman sahip çıkan milletimiz, darbecilere gereken cevabı 15 Temmuz 2016 gecesi vermiştir.

Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşında atalarımızın izinde yürümekten onur duyan, bir an bile tereddüt etmeyen vatan severler oldukça ne darbeler ne de hain girişimler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır.

15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.