Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’dan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunun aydınlatılmasında ve demokrasinin yerleşip güçlenmesinde önemli vazifeler üstlenmektedir.
Basının evrensel ilkelerinden olan kişi hak ve hürriyetlerine saygı, tarafsızlık ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmanın yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin de önüne geçecektir.
Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken; ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlâkî değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri gerekmektedir.
İlerleyen teknolojiyi en etkin şekilde kullanan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşlarımız yaptıkları haberlerle toplumun geniş bir kesimini etkileyebilmektedir. Bu sebepten Türkiye’nin her alanda gelişebilmesinde; eğitim, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomi alanlarında belirlenmiş hedeflerine ulaşabilmesinde ve halkın bu gibi konularda bilinçlendirilip gerekli desteğin sunulmasında basınımıza önemli görevler düşmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay Açıklaması - Haber

Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay basın bayramı nedeniyle sosyal medya hesabından kutlama mesajı paylaştı.

"Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun..."

CHP'li Çakırözer: Kadınlar olası katillerle uzlaşmaya zorlanıyor

Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Gazeteler baskı ve sansürle karşı karşıya, televizyonlar karartılıyor.

Haberi, yazısı nedeniyle gazeteciler zindanlarda tutuluyor..

Dünyanın en çok gazeteci hapseden ülkesi Türkiye!

Basın özgür olmadığı için bayramını kutlayamıyoruz!

24 Temmuz Basın Özgürlüğü ile Mücadele Günü'nde haberi, yazısı nedeniyle haksız, hukuksuz cezaevinde tutulan gazetecilere özgürlük diliyoruz.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yazdı:  Büyükşehir belediyeleri yasa tasarısı için öneriler – 2

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Görevini ilkeli bir şekilde gerçekleştiren tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlamak isterdim ancak, fikirleri ve yazdıkları nedeniyle tutuklu gazetecilerimizin olduğu bir ülkede bayramdan söz edemeyeceğimizi düşünüyorum.

Basınımızın gerçek anlamda özgürleştiği, fikirleri nedeniyle hiç bir düşüncenin tutsak edilmediği bir ülke umuduyla, tüm basın emekçilerine özgür bir gelecek diliyorum.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türk Basınında sansürün kaldırılışının 112’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 24 Temmuz Geleneksel Gazeteciler Günü ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü için hazırladığı rapora da yer veren Başkan Kurt, basının demokrasinin güvencesi olduğunun altını çizdi. Türk Basınının tarih boyunca çeşitli dönemlerde baskı altına alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Başkan Kurt, bu baskının her geçen gün daha da arttığını vurguladı.

Tepebaşı Belediyesi Ahmet Ataç’tan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yayımladığı mesajda 24 Temmuz Basın Bayramı’nı, “Özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” sözleri ile kutladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ataç mesajında tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz’unu kutlarken, “Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi, basın sansürünüm kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle 24 Temmuz tarihi bu mücadelenin bir sembolü olarak ‘Gazeteciler Bayramı’ ve ‘Basından Sansürün Kaldırılışı’ olarak kutlanmaya başlandı. Aradan geçen 112 yıllık zamandan sonra ne yazık ki, ülkemizin de içinde yer aldığı bazı ülkelerin basın çalışanları, düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor. Özgürce yayın yapabilme koşullarının ortadan kaldırılması ve yayın organlarının el değiştirmelerinde iktidarın uyguladığı baskıcı politikalar, muhalefetin sesini kesme yönünde yaptığı hamlelerle Türkiye basını çok ciddi bir abluka altına alındı. Muhalif köşe yazarlarından muhabirlere kadar, işinden edilen basın çalışanları sansür ve otosansürün yanı sıra, işsizliğin pençesine terk edildi. Örgütlenme imkanı ise iktidarın baskıları ve basın kuruluşlarının sahipliğinden kaynaklı uygulamalarla neredeyse sıfırlanma noktasına geldi. Tüm zorluklara rağmen böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, halkın bilgilendirilmesi ve aydınlatılması için çalışan, kişisel hak ve özgürlükler kapsamında objektif bakış açısı ile demokrasimiz adına son derece önemli bir görev üstlenen yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum. Kalemlerin özgür olduğu, güzel, mutlu günlere ulaşmak dileğiyle sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak’tan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz günü ülkemizde “Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Sansürün kaldırılmasıyla oluşan özgürlük ortamında gelişen basınımız, demokrasimizin geliştirilmesine değerli katkılarda bulunmuştur. Doğru haber alma hakkı toplumun en temel hak ve önceliklerinden biridir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biri olan basın, haber vermenin yanı sıra toplumu bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturma açısından da kilit öneme sahiptir. Bu bakımdan görevlerini tarafsız ve basın ilkeleri çerçevesinde yapan basın organları ülkemizin ilerlemesine olumlu katkılar sağlamaktadır.       

Kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde ve özveriyle görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.