Vali Erol Ayyıldız’ın ‘Kurban Bayramı’ Kutlama Mesajı

"Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği, millî ve manevî ortak değerlerimizin canlandığı, milletçe kenetlenmemizi sağlayan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu, mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği; dargınlıkların unutulduğu, paylaşmanın arttığı, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaştığı, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı çok özel günlerdir.

Yaşadığımız coğrafya millî birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe azami özen gösterilmesi gereken bir coğrafyadır. Bu özel günü vesile kılıp, varsa kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakmalı; saygıyla, sevgiyle, hoşgörüyle tam bir kaynaşma sağlamalı ve birliktelik ruhuyla hareket ederek, sürekli dayanışma içinde olmalıyız.

Gelin bu özel günde, Kovid-19 salgınının azalarak da olsa devam etmekte olduğunu unutmadan; maske, sosyal mesafe ve temizliğe de azami oranda dikkat ederek Kurban Bayramı’nın sevincini arkadaşlarımızla, akrabalarımızla, dostlarımızla; engelli, yardıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla; gözü pencerede, kulağı kapıda olan yaşlılarımızla; baş tâcımız olan anne ve babalarımızla; şehitlerimizin emanetleri ve aileleriyle, kahraman gazilerimizle hep birlikte paylaşalım. Millet olarak paylaşmanın ve bununla beraber Kovid-19’la mücadelenin de en güzel örneğini herkese gösterelim.

Kovid-19 salgının başladığı andan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin ve hükümetimizin aldığı önlemlere uyan, Kurban Bayramı süresince de gereken hassasiyeti gösterecek olan tüm Eskişehirli hemşehrilerime sabırları ve anlayışları için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Valilik olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız eliyle gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bayram süresince görevi başında olacak güvenlik, sağlık, zabıta, itfaiye ve telekom personelimiz başta olmak üzere tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hayırlı mesailer diliyorum. Seyahate çıkacak vatandaşlarımızdan da trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Eskişehirli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken; mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemize, İslâm âlemine ve tüm dünya ülkelerine huzur, barış ve adalet getirmesini temenni ediyor; bu vesile ile aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun bir ömür diliyor, selâm ve saygılarımı sunuyorum."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay Açıklaması - Haber

Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan Kurban Bayramı mesajı

Kurban; yaklaşan, yakınlaşan…

Bayram; huzur, mutluluk, sükûn...

Kutlu zamanlardan biri olan Kurban Bayramına erişmenin mutluluğunu, toplumsal paylaşmanın hazzını, dayanışmanın gücünü hep birlikte yaşıyoruz. Ülkece ve dünyaca zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde bayramlarımızın değerini daha iyi anlamaktayız. Bayramlar sadece kendi milletimiz için değil, bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu zor günlerde bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren önemli bir fırsattır.

Covid-19 nedeniyle geçmiş bayramlardaki geleneklerimizden belki uzak kalacağız, daha bireysel yaşayacağız. Bu süreçte tüm yakınlarımız ve milletimiz için kurallara uyacağız, bu süreçten de ülke olarak başarılı çıkacağız. Tüm İslam alemi olarak inşallah önümüzdeki sene gelecek olan bayramlara tüm sevdiklerimizle sağlık, afiyet ve huzur içinde ulaşmak için kurallara uyacağız.

Kurban Bayramının gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, ülkemize aydınlık ve huzur getirmesi dileğiyle kurban bayramınızı kutluyorum.

Hayırlı Bayramlar…

Prof. Dr. Emine Nur Günay

AK Parti Eskişehir Milletvekili

CHP'li Çakırözer: Kadınlar olası katillerle uzlaşmaya zorlanıyor

Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in Kurban Bayramı mesajı

“Bayramlar, yurttaşlarımızı dostluk ve kardeşlik duygularıyla buluşturan, sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği, kaygıların unutulduğu özel günlerdir. Ancak ülke olarak içinde bulunduğumuz durum bayramı da etkilemiştir.

Emekliyi, emekçiyi, esnafı, çiftçiyi derinden yaralayan ekonomik kriz, tüm dünyayı ektisi altına alan covid19 salgını ile birlikte daha da ağırlaşmıştır. Yediden yetmişe tüm kesimler bu krizi en derinden hissetmektedir.

Bu zor günleri toplum olarak içimizde yüzyıllar boyu taşıdığımız dayanışma ruhu ile aşacağımıza yürekten inanıyorum.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan acı olayların sona erdiği; emeklinin, emekçinin, çiftçinin alın terinin karşılığını aldığı; işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasaklamaların son bulduğu; gerçek anlamda demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya hepimizin en büyük arzusu.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere duygusal zenginliklerimizi anımsatan, mutluluk ve sevincimizin çoğaltan Kurban Bayramı’nda, tüm yurttaşlarımıza sağlık ve huzur içinde geçirecekleri nice bayramlar dilerim. Ülkemizin ve tüm islam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun.”

Eskişehir MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak'tan Kurban Bayramı mesajı

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.  Sazak; ‘’Kurban Bayramınızı tebrik eder, dostluğa, dayanışmaya ve Necip Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilerim.’’ İfadelerini kullandı.

Eskişehir İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun Kurban Bayramı mesajı

Eskişehir İYİ Parti milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Mesajında Kurban Bayramınızı Kutlar,Hayırlı Günlere Haberci Olmasını Temenni Ederim dedi.

Eskişehir Büyükehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den Kurban Bayramı mesajı

"Ulusal ve dini bayramlarımız, Türk milleti olarak bizleri bir arada tutan en önemli günlerimizdir. Bir bayram sabahında uyanmak, bizler için dünyanın birçok ülkesinde göremeyeceğimiz bir coşku ve birliktelik sevincini yaşamaktır. Bu coşku ve birliktelik ruhunu birbirimize aktarmaktır.

En büyük dileğim, ülkemiz insanının, birbirine kızmadan, darılmadan, önyargıyla bakmadan, barış ve huzur içinde nice yeni bayramlara erişmesidir. Özellikle dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise, içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını nedeniyle dikkatli olmaktır. Büyüklerimizin gönlünü almak için lütfen onları sağlıklarından etmeyin.

Mübarek Kurban Bayramının, Türk Milletine ve İslam Alemine iyilik, huzur ve barış getirmesini dilerim.

Hep birlikte, sağlıklı bayramları paylaşmak umuduyla"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’tan Kurban Bayramı mesajı

“Ulusal bayramlarımız gibi dini bayramlarımız da barış içinde yaşama arzumuzu ortaya koymak için bize güzel bir fırsat verir. Ülkemiz ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Pandemi, işsizlik ve enflasyon vatandaşlarımızı kuşatmış durumda. İçinde bulunduğumuz olumsuz ekonomik koşullarda yardımlaşmaya her zamankinden çok ihtiyacımız var. Kurban Bayramı’nda olanağı olan her yurttaşımızın geçim sıkıntısı çeken, zor durumdaki yurttaşlarımızın yanında olması, sıkıntılarını aşmada destekçileri olması gerekir. Pandeminin gölgesi altında da olsa huzur içinde geçireceğimiz bu Kurban Bayramı, kırgınlıkların giderilebilmesi, barış, hoşgörü, yardımlaşma gibi değerlerin hayata geçirilebilmesi için önemli bir fırsat. Diliyorum ki bu bayram mutlu, sağlıklı ve barış dolu günleri de beraberinde getirir. Herkes ailesiyle, sevdikleriyle mutlu ve huzurlu olsun. Pandemisiz mutlu bayramlar diliyorum”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan Kurban Bayramı mesajı

“Sevgi, saygı ve hoşgörünün simgesi olan bayramlar küslüklerin bittiği, büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu özel günlerdir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüs salgını ile etkin mücadele sürüyor. Bizler için bayramlar, büyüklerimizle ve ailenin diğer fertleri ile bir araya geldiğimiz; eşimizi dostumuzu ziyaret ettiğimiz özel günlerdir. Ancak koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bu ziyaretlerimizi ve birlikteliklerimizi oldukça kısıtlı tutmak hatta bu birlikteliklerden olabildiğince kaçınmamız gerekiyor. Bu bayram da büyüklerimiz ve sevdiklerimizi ziyaret etmek yerine, onlarla telefonla konuşmayı tercih edelim. Eminim ki onlar da bu durumu anlayış ile karşılayacak ve bizlere kırılmayacaklardır. Kendi sağlılığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymayı unutmayalım.

Kıymetli hemşehrilerim, ekonomik olarak da büyük bir kriz yaşıyoruz. Bu ekonomik krizi daha kolay atlatabilmemiz için birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemiz, daha da zor günlere gebe, milletçe birbirimize destek vermemiz ve dayanışma içinde olmalıyız. Bayramlar, bir toplumda millet olmanın, omuz omuza olmanın, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın, kuvvetlendiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle dayanışma ruhunu kaybetmeden; hep birlikte sağlık, mutluluk, sevgi, huzur, kardeşlik ve barış dolu nice bayramlar geçirmemiz dileğiyle; Kurban Bayramımız kutlu olsun.”