Yılmaz Büyükerşen

"2021, DİLERİM 2020'DEN DAHA İYİ BİR YIL OLUR..."

Hepimiz için ‘acı bir yıl’ olan 2020'nin son günündeyiz. Belki bu yıl içinde evlenen, işe giren, çocuğu olan hemşerilerimiz oldu. Onlar için güzel anılarla geçen bir yıl olsa da, başta Covid-19 pandemisi olmak üzere, depremler gibi, çığ gibi, sel gibi doğal afetler, 2020'yi hatıralarımız da çok da güzel anmayacağımız bir yıl olarak geride bıraktı. 

Yarın yeni bir yıla uyanacağız. Sihirli bir değnek değmiş gibi, yarın her şey tümüyle değişmiş olacak mı? Olmayacak elbette. Pandemi devam edecek. O nedenle, en başından beri nasıl dikkat ediyorsak, aynı dikkati ve özeni göstermeye devam etmeliyiz. Hiç istemesek de kimi doğal olaylar yine yaşanacak. O nedenle mümkün olduğunca gerekli tedbirleri almalıyız. Unutmayalım ki, her zaman ve her yerde en önemli şey, sağlıktır.

2021 yılı için gözden kaçırmamamız gereken bir olay da, muhtemel su sıkıntısı. Bu güne kadar ne ülkemiz ne de şehrimiz gerekli seviyede yağış almadı. Barajlarımızdaki su rezervlerimiz giderek düşüyor. Böyle giderse 2021 yılı içinde kuraklık ve buna bağlı olarak tarımda büyük düşüş yaşamamız kaçınılmaz hale gelecek. Bu nedenle su tüketiminde çok dikkatli olmalı, gereksiz su kullanımından kaçınmalıyız.

Diliyorum ki 2021 yılı bittiğinde, 2020'den daha iyi bir yıl yaşamış oluruz. Yaşam devam ettikçe umut da devam edecektir. Tüm bu olumsuzluklar karşısında kazanan yine insan olacaktır.

Bu vesileyle, 2021 yılının, şehrimize, ülkemize ve dünyamıza güzellikler, iyilikler, hayırlar getirmesini diliyor, tüm hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay Açıklaması - Eskişehir

Emine Nur Günay

2020 yılını geride bırakırken öncelikle zor bir yılı arkada bırakmanın telaşını yaşıyor, 2021 yılına biraz kaygı ile bakıyoruz. Ülkemiz ve tüm dünya sağlık açısından yüzyıllardır görülmemiş bir dönem geçirdi. Ülkemizde doğal afetler ve Covid-19 nedeni ile vatandaşlarımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Acılarda bir olduk, birlik olduk, yaralarımızı hep birlikte sardık.
Yeni yıl her zaman yeni bir başlangıç, yeni bir umut demektir. Yeni yılın öncelikle tüm  insanlığa sağlık getirmesini temenni ediyorum. 2021 yılında hep birlikte üreterek, güçlenerek ve paylaşarak bu hoşgörü coğrafyasında ülkemizin ilerlemesine tanık olacağız. Dünya geneline hakim olan ekonomik sıkıntılar ve bunların getirmiş olduğu sosyal sorunlar karşısında toplumsal olarak kenetleneceğimizi ve aşacağımızı biliyorum. Türk toplumu farklılıkları ile hangi yüzyılda olursa olsun her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuştur, yeni yılda da aynı anlayış devam edecektir.
2021 yılına girerken pandeminin getirmiş olduğu bir takım kısıtlamalara bir süre daha uymak zorundayız. Ancak sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu yaşayacağımız günlerin çok yakın olduğuna inanıyorum. Bu yılbaşı kalabalık ortamlardan belki de ailemizin en yakınlarından bile uzak durarak geçireceğiz. Aslında yapmış olduğumuz her fedakarlığın bizleri birbirimize daha kısa zamanda kavuşturacağını biliyoruz. Yeni umutlar ve yeni başlangıçlar için tüm milletimizin bu kurallara uyacağından eminim, her bir vatandaşımıza bu konudaki hassasiyetleri için teşekkürlerimi sunuyorum.
2021 yılına girerken yeni yılın ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Yeni yılda, acıların, zulümlerin, adaletsizliklerin son bulduğu; huzurun, mutluluğun, refahın hakim olduğu yeni bir dünyada ve Eskişehir’de buluşmak dileğiyle, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Kazım Kurt

Kazım Kurt: “Gelecek güzel günlere olan umudumuzu hiç yitirmedik”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yılbaşı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında dayanışma vurgusu yapan Kazım Kurt, “Acı, tatlı günleri ile bir yılı daha geride bıraktık. Her şeye rağmen sağlıklı, aydınlık günlere ulaşma umutlarımızı canlı tutarak; yeni bir yıla giriyoruz. Güzel günlere olan umudunuzun, inancınızın tükenmediği; sağlıklı, mutlu bir yıl geçirmenizi dilerim” dedi. 

2020 yılının zorluklarla geçen bir yıl olduğunu ifade eden Başkan Kurt, mesajında şu sözlere yer verdi: “2020 yılında daha önce hiç yaşamadığımız bir salgın ile karşı karşıya kaldık. Çok zor ve acı günler geçirdik. Kimimiz COVİD-19’a (koronavirüs) yakalanarak zorluklarla dolu günler geçirdi, kimimiz yakınlarını kaybetti ya da yakınlarının koronavirüs olması ile endişeli günler geçirdi. Yaşadığımız günler, bizlere sağlığın her şeyden önce geldiğini bir kez daha hatırlattı. Ne yazık ki bu zor günler hala geçmiş değil, aşı tartışmaları, vaka sayıları ortada. Geçirdiğimiz zor günler, yaşayacağımız günlerin de göstergesi gibi… Sağlığımızın tehlikede olduğu bu günlerde, ne yazık ki ekonomik olarak da sıkıntılar yaşadık. Pandemi nedeniyle birçok insan işinden, aşından oldu. Günlerce evlerimizde karantinada kaldığımız günlerimiz oldu.  Ezcümle, 2020 yılı tüm insanlık için eşi benzeri olmayan zorluklarla geçen, tüm alışkanlıklarımızın yıkıldığı olduğu bir yıl oldu…

Ancak karşı karşıya olduğumuz tüm bu sorunlara rağmen, 2020’nin bize öğrettikleri de var. Sağlığın ne kadar önemli; sosyal hukuk devletinin ne kadar gerekli; eşit ve parasız sağlık hizmeti talebimizde ne kadar haklı olduğumuzu, 2020 yılı bir kez daha gösterdi. En önemlisi de dayanışmanın, yardımlaşmanın önemi çok güzel örneklerle karşımıza çıktı.

Odunpazarı Belediyesi olarak 2020 yılında pandemi ve tüm engellere rağmen, hemşehrilerimizin yanında olmayı sürdürdük. Gerçekleştirdiğimiz her projeyi ve yaptığımız hizmetleri sadece yaşadığınız günleri düşünerek değil, gelecek yıllarda, gelecek nesillerin rahat etmesi ve hak etmiş olduğunuz yüksek standartlarda yaşamanızı sağlamak için yaptık.  Bundan önceki yıllarda olduğu gibi 2021 yılı içerisinde de bize vermiş olduğunuz sorumluluk

ve destekle, aynı azim ve kararlılık ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kötü günlerde dayanışmamızı sürdüreceğiz…

Bizler, her şeye rağmen gelecek güzel günlere olan umudumuzu hiç yitirmedik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük. Unutmayın ki, ünlü şairimiz Edip Cansever’in de dediği gibi,

“Bütün iyi kitapların sonunda

Bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda

Meltemi senden esen

Soluğu sende olan

Yeni bir başlangıç vardır.”

2020 yılı hepimiz için zor bir yıl oldu. Yeni yılın, hayatınıza yeni başlangıçlar; sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum”

Zihni Çalışkan

Başkan Çalışkan’dan yeni yıl mesajı

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:  

“2020 yılında insanlık olarak zor bir sınavdan geçtik. Ülkemiz bu süreçleri etkin ve etkili bir yöntemle atlatacak güce sahipti ve aldığı tedbir ve kararlarla salgınla baş etme konusunda tüm dünyaya örnek oldu. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu zor zamanlarda yardımlaşmanın ve sosyal devlet olmanın gereğini gelecek odaklı bir vizyonla gerçekleştirdik.  

Her yeni yıl, yeni ve büyük Türkiye'nin inşasında üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yaparak bir tuğla daha koymamıza vesile olacaktır. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da, ülkemiz ve milletimiz adına hizmet anlayışımızın gereğini yerine getirerek, Türkiyemizin gelişimi ve kalkınması yolunda gayret ve kararlılıkla çalışacağız.  

Bu duygularla 2021 yılının ülkemiz ve şehrimize barış, kardeşlik, huzur getirmesini ve koronavirüs salgın belasının tüm dünya üzerinden kalkmasını diliyorum. Yeni yılda da tebdirleri elden bırakmayalım ve kurallara uyalım. Sevdiklerimizle kucaklaşacağımız günler çok yakın inşallah. Tüm Eskişehirli hemşehrilerimin yeni yılını tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”