İstikbal Gazetesi'nden Özge Zaim'in aktardığına göre, Eskişehir’de cinsel istismar olayı yaşandı. 14 yaşındaki B.K’nın ablasının eşi Bünyamin M. tarafından cinsel istimara uğradığı iddia edildi. 37 yaşındaki şahıs tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen B.K ile annesi Habibe Kamberoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Şikayetin ardından Bünyamin M. tutuklandı. Anne Habibe Kamberoğlu bütün yasal yollara başvuracağını söyleyerek, kişinin en ağır şekilde yargılanmasını istiyor.

“UZUN SÜRE TEHDİT ETTİ”

Eskişehir’de yaşandığı iddia edilen cinsel istismar olayının 1Ocak 2022 tarihinde gerçekleştiği ileri sürüldü.

Yılbaşı gecesi abla B.M’nin uyuduğu bir zamanda evi toplarken Bünyamin M.’nin B.K’ya istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

B.K.’nın cep telefonunda bulunan başka bir kişi ile yazışmalarını ve yine başka şahsa gönderdiği fotoğrafları da kaydederek,  kendisini uzun süre tehdit ettiği belirtildi.

“HATIRLAMIYORUM DEMİŞ”

Anne Habibe Kamberoğlu son zamanlarda kızının çok agresif bir durumda olduğunu söyledi. Kızıyla konuştuklarını söyleyen Kamberoğlu, “İlk önce kız kardeşime söylüyor. Olay bundan ibaret diye. Çünkü o an benim operasyonlarım çok üst üste geldi.  Sonra kız kardeşim bana söylüyor.  Abla böyle bir durum varmış dedi. Tabi başta inanamıyorsun. Babasıyla irtibata geçtim.  Dedim yılbaşı gecesi siz B.’lerin evine gittiğinizde böyle bir olay yaşanmış, bunun gerçekliği nedir, ne değildir sordum.  Başta konduramadılar. İftira atıyorsunuz gibi konular geçti. Aradan 3-4 saat geçti. Kızımın babası beni aradı. Biz eve gidelim olmazsa konuşalım bir şahısla, emin olalım dedi. Gidiyorlar kızımın evine konuşmaya. Baba o akşam alkol aldık biz siz gittikten sonra, hatırlamıyorum demiş. Hiçbir şekilde yapmadım diye bir savunma yok. Ölüye olunca babası beni aradı.  Ne yapsın, hatırlamıyormuş dedi.  Hatırlamıyorum deyince bende gideceğim Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım, Çocuk Şube’ye şikâyette bulunacağım dedim. Tamam dedi. Gittik, Çocuk şubeye şikâyetimizi beyan ettik. Oradan adli muayenelere gittik. Adli kontroller yapıldı, ertesi günler için. Kızımın ifadesi alındı. Pazartesi günü de şahıs ifadeye çağrılıyor. Orada 24 saat ifadesi alınıyor. İfadesi alındıktan sonra Şubat’ın 8’inde tutuklu olarak yargılanmasına karar veriliyor” dedi.

“HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM”

Dünyanın başına yıkıldığını aktaran Kamberoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“O an ne yapacağımı bilemedim. Delirdim resmen. Ben sinir krizi geçirdim. Anne psikolojisi. Allah kimsenin başına vermesin. Babasına verilen ifadelerde hatırlamıyorum deyince sonradan adli kontrolle, muayeneler, ifadeler olayın doğruluğunu gösterdikten sonra. Benim kızım 15 yaşında. Ablasının kocası yapıyor. Konduramıyorsun ama maalesef doğru. Hakkımı arayacağım. Bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar hakkımı arayacağım. Benim iki evladım birden mahvoldu. Yapan büyük kızımın kocası mağdur olan küçük kızım. Anneyim sonuçta. Olay gününden 1 gün sonra kızımın babası, babaanneleri aradılar. Neden böyle bir şey yaptınız? Artık olan olmuş, sonuçta herkes bir şekilde düzenine bakardı en azından büyük kızının yuvası yıkılmazdı, hani öteki bir şekilde evlenir, yuvasını kurar, neden dallandırıp budaklandırdınız gibisinden tepkilerle karşılaştık. Çocuğumun baba tarafı da yanımızda değil. Hem mağduruz hem suçluyuz.  Ama bu şu an da Türkiye’nin kanunu. Mağdur her zaman suçludur ya. Onun için ben hiçbir zaman yanlış iş yaptığımı düşünmüyorum.

“DİĞER KIZIM NİSAN AYINDAN BERİ KAYIP, HAYATİ DURUMUNDAN ENDİŞE EDİYORUM”

Kamberoğlu, “Evladımın hakkını sonuna kadar arayacağım. Büyük kızım çocuğunu aldı, kayıp. Çocuğunu aldı ve gitti. Nisan’ın 10’undan beri kızımdan haber alamıyorum. Hayatından endişe duyuyorum. Benim iki çocuğum birden rezil olmuş, ben mahvolmuşum. Biz yanımızda durması gerekenler seyrediyor. Sonuna kadar da çocuklarımın hakkını aramaya kararlıyım.”  diye konuştu.