Geçen yıl Teknoloji ve İnovasyon Lisesi bünyesinde yüzde 100 devlet destekli Elektrik-Elektronik Endüstriyel Bakım ve Onarım bölümünü açan Eskişehir MY Okulları bu yıl devlet destekli hizmetlerine Havacılık Okulu Uçak Gövde Motor bölümünü ekledi.  

UÇAK GÖVDE MOTOR BÖLÜMÜ AÇILDI

MY Okulları tarafından Eskişehir'deki kampüsünde açılan yeni devlet destekli Havacılık Lisesinde uçak bakım programı kapsamında gövde motor bölümü yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MY Okulları Eskişehir Kurucu Temsilcisi  Süleyman Reyhan "Bu programın amacı öğrenciye mesleki gelişim, malzeme yapıları, elektrik devre analizi ve uçak teknik resmi ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmaktır. Gövde, motor dalında uçak sistemleri, gaz türbinli motor sistemleri, elektrik sistemleri, uçuş aerodinamiği, dijital uygulamalar, pistonlu motorlar, bakım uygulamaları, pervane, havacılık kanunları, insan faktörleri ve yabancı dil eğitimleri verilecek" dedi. 

21. yüzyılın en hızlı gelişen ve geniş kitlelere ulaşan sektörlerinden birisinin de havcılık sektörü olduğunun altını çizen Reyhan "Havacılık sektörü stratejik yapısı nedeniyle ülkelerin dünyaya açılan kapısı durumunda. Kalite ve yeterliliğin ülkelerin itibarını da etkilemesi nedeniyle havacılığın önemi her geçen gün artıyor. Küreselleşen dünyamızda havacılık sektörü de küresel hale geldi. İleri teknoloji, değişim ve gelişim sektörün sürekli gündeminde bulunuyor. Bu programda havacılık sektöründe gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek nitelikte bakım teknisyenliği eğitimi verilmiş ve hızla gelişen havacılık sektörümüz desteklenmiş olacak" diye konuştu. 

İŞTE İLETİŞİM NUMARALARI 

Devlet desteği ile Elektrik-Elektronik Endüstriyel Bakım ve Onarım ya da Havacılık Lisesi, Uçak Gövde Bakım bölümlerinde eğitim almak isteyen gençler ve öğrenciler Eskişehir My Okullarından konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi

0222 231 54 54- 0222 231 08 31 ve 0530 179 05 41 numaralı telefonlardan elde edebilirler.