Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları akşam Porsuk Çayı’nda düzenlenen botlarla fener alayı, ışık gösterisi ve havai fişek gösterileri ile tamamlandı. Köprü üstleri ve Porsuk Çayı kıyılarını dolduran binlerce cumhuriyet sevdalısı ışık gösterileri sırasında yayınlanan videoları hayranlıkla izlerken, marşlara büyük bir coşkuyla eşlik ettiler. 


Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Porsuk’ta botlarla fener alayını binlerce Eskişehirli büyük coşkuyla izledi. Fener alayı başlamadan önce Köprübaşı’nda kurulan ekranlarda Atatürk ve cumhuriyet temalı videolar yayınlanırken, yapılan ışık gösterilerini vatandaşlar telefonlarıyla kayıt altına aldı.  


Porsuk Çayı üzerindeki köprülerde ve kıyılarda yerini alan binlerce Cumhuriyet sevdalısına Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından Türk bayrakları dağıtıldı. Botlardan atılan havai fişekler Eskişehirliler tarafından beğeni ve coşkuyla karşılanırken, Fener Alayı kortejinde bulunan tekne üzerinden Eskişehirlilere seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.