ESKİŞEHİR’DE "KAÇAK AĞAÇ KESİMİ YOK DENİLECEK KADAR AZ"

Eskişehir’in orman köylerinde yaşayan vatandaşların sayısı hızla azalmaya devam ediyor. Bölgede kalanlar ise ormancılık faaliyetleri başta olmak üzere arazi kullanım konusunda bir hayli bilinçli bir şekilde davranıp, doğru tekniklerde çalışmalarını sürdürüyor. Orman idaresi ile köylerde yaşayan Eskişehirli vatandaşların barışık bir iş birliği çerçevesinde olduğunu söyleyen Türkiye Ormancılar Derneği Eskişehir Temsilcisi İlkay Yıldırım,” Eskişehir ormanlarında bir yangın çıksa, orman teşkilatından önce o bölgeye ilk köylü varıp bize haber veriyor ve orman içerisindeki çeşitli sorunlar hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor” dedi.

“ESKİŞEHİR’DE ORMAN KAÇAKÇILIĞI YOK DENİLECEK KADAR AZDIR”

Bundan 20-25 yıl önce Eskişehir’de küçük çaplı kaçak ağaç kesimleri yapıldığını, fakat son yıllarda ise bu tür vakalarla karşılaşma oranlarının epey azaldığından bahseden orman mühendisi Yıldırım, “Açıkçası, orman köylerinde kaçak ağaç kesecek vatandaş kalmadı ve o yörelerde yaşayan kişilerin yaşı ortalamanın üzerindedir. Diğer bir yandansa orman idaresine karşı suç işlemekten utanan bir kitle var ve bu yüzden Eskişehir’de orman kaçakçılığı yok denilecek kadar az” şeklinde konuştu.

“İKLİM KRİZİNE RAĞMEN ESKİŞEHİR’DEKİ BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİNDE HERHANGİ BİR AZALMA BULUNMAMAKTADIR”

Eskişehir’deki arazi kullanımında, çok fazla ormana dalma, açma, ormandan yararlanma ve buna benzer suç oranlarının düşük olduğunu vurgulayan İlkay Yıldırım, “Az olan bu suçların birçoğu da bilinçsizce yapılanlardır. Tekniğine uygun ve halkla barışık bir şekilde ormancılık çalışmaları devam etmektedir” diyerek konuyla ilgili olarak ayrıca şunları da ifade etti:
“İklim krizine rağmen Eskişehir’deki bitki çeşitliliğinde herhangi bir azalma bulunmamaktadır. Kuzeyinde Çatacık Ormanları’nı içine alan Sündekiken Dağlar, güneyinde ise Kalabak Ormanları olmak üzere Eskişehir coğrafyasının sınırlarını çizen Türkmen Dağları, bu kentin ormancılık faaliyetlerini oluşturuyor. Biyoçeşitlilik konusunda dünya literatürüne giren Çatacık yöresindeki Sarıçam ağaçları, asırlardır bu bölgenin bilinen en meşhur bitki çeşitleri arasında yerini korumaya devam ediyor.”

ESKİŞEHİR HABER  İLE İLGİLİ DİĞER İÇERİKLERİMİZE GÖZ ATIN.
BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YOUTUBE -> Eskişehir Haber
FACEBOOK -> Eskişehir Haber
INSTAGRAM -> Eskişehir Haber
TWITTER -> Eskişehir Haber