Süt ve ürünlerinde önde gelen bir firma olan Pınar’ın pastörize sütünde yaşanan sorunlar haber merkezimize ihbar edildi. Biz de EskisehirHaber.com olarak ihbarları değerlendirdik. Peki, Süt ve süt ürünlerinde önde gelen bir firma olan Pınar Sütte neden bu sorunlar ortaya çıktı?

Birden fazla paket sütte bu sorunun yaşanması bu ani ısıtıp soğutma sırasında teknik bir sorun mu var?

Üst üste bu sorunun yaşanması üretim aşamasında bir hata olduğunu akıllara getirdi.

Almış olduğumuz ihbarlarda,  sütlerin son kullanma tarihlerine daha 4 ay olmasına rağmen bu kesilme sorunu yaşandığı ve aynı marka sütten birden fazla paketle ayrı ayrı kaynatma işlemi yapıldığı ama sonuç alınamadığı görülmüştür.

Yaşanan bu durum, “Tüketici hatası olsa neden aynı marketlerden alındığı belirtilen diğer marka sütte bu sorun yaşanmadı? Sütte meydana gelen kesilme ve yapısında bozulma insan sağlığını ne yönde etkiliyor?” Sorularını akıllara getiriyor. Sütün bozulması sağlık açısından ciddi sorunlara da yol açabildiği bilinmekte…

TAMAMEN AÇILAN SÜT KUTUSUNDA ŞOKE EDEN MANZARA!

Kesilen sütlerin çıktığı kutuların ağzı tamamen açıldığında ise şok etkisi yaratan manzara ile karşılaşıldı. Süt kutusunun dibinde sütün bozuk olduğunu tescilleyen bir takım parçacıklara rastlandı. Kutunun dibinde yoğurt kaymağını andıran yapılar bu kadar da olmaz dedirtti. Pastörize sütlerde karşılaşılması mümkün olmayan görüntü endişelendiriyor.

Yaşanan bu mağduriyetin diğer bir dinamiği ise denetim mekanizmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü özellikle insan sağlığı için bu kadar önemli olan süt ve süt ürünleri üretimi yapan firmaları denetimlerini sıklaştırması ve bu konu ile ilgili kapsamlı bir araştırma yapılması gerekiyor.

DEFALARCA SÜTÜ KESİLEN VATANDAŞ YANIT ALAMADI

Eskişehir’de aldığı Pınar firmasına ait paket sütlerin hepsi kesilen tüketici, müşteri hizmetlerini aradığında da tatmin edici bir cevap alamadığını ve market saklama koşullarından kaynaklanabilecek bir durum olduğu gibi bir fikir yürütme amatörlüğünde cevap verildiğini belirtti. Ancak aynı markette aynı rafta bulunan başka markaya ait sütü alıp aynı işlemi uyguladığında ise sütün kimyasında en ufak değişikliğin olmadığı da gözler önüne seriliyor.

TÜLOMAŞ DA PINAR SÜT MAĞDURU

TÜLOMSAŞ’ın da toplu şekilde aldığı sütlerde aynı problemden muzdarip olduğu belirtildi. Eskişehir’de üretim yapan büyük fabrikalardan biri olan TÜLOMSAŞ da toplu alım yaptığı Pınar marka sütte bozulma sorunu yaşanmış ve yüzlerce personelin sağlığı alenen tehlikeye düşmüş olduğu öne sürüldü.

Toplum sağlığını yakından ilgilendiren ve sağlığımızı doğrudan tehdit eden sütün bozulma durumu onlarca paket sütte yaşandı ise, seri üretim yapıldığı düşünüldüğünde çok sayıda hatalı ürünün piyasada olduğu akıllar da soru işaretine neden olmaktadır! Toplumun geneli düşünülerek haberimiz ihbar niteliğinde değerlendirilip ve denetimler sıkılaştırılmalıdır.