Güncel verilere göre Eskişehir’deki vaka sayılarında düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel vaka sayılarını paylaştı. İllere göre haftalık vaka sayılarının yer aldığı haritaya göre Eskişehir’de vaka sayısı 100 binde 223,89 olarak açıklandı.

Bakan Koca'dan vaka sayısı paylaşımı

İllere vaka sayılarını yer aldığı güncel harita ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca :”2-8 Ekim arasında, 100.000 KİŞİ İÇİNDE bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.

En çok artış Giresunda!

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık vakaları sayıları kamuoyu ile paylaşıldı. En çok artışının yaşandığı illerin grafiği de güncellendi.. Bakan Koca en çok artış gösteren iller ile ilgili yaptığı açıklamada: “2-8 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Giresun, Ordu, Ardahan, Kastamonu, Çorum, Samsun, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş, Karabük” İfadelerine yer verdi.