Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleşen toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katılmazken, meclis toplantısına vekaleten CHP'li İbrahim Arslan başkanlık etti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra, EskişehirHaber.com'un yaptığı haberlerle gündeme taşıdığı ve günlerdir tüm Eskişehir'in merakla konuştuğu Haller Gençlik Merkezi yanındaki Büyükşehir'in belediye hizmet alanına yapılan çok katlı inşaat da gündeme geldi... 

"Hangi gerekçeyle, kime yaptırılıyor" 
AK Parti grubu adna söz konusu inşaatla ilgili bir soru önergesi veren Orhan Durmuş, "Haller Gençlik Merkezi yanında bulunan belediye hizmet alanına inşaat bilgisi içermesi gereken künyesi olmadan yapılan inşaatın hangi gerekçeyle ve kime yaptırıldığını bilmek istiyoruz. Aynı zamanda inşaat için yapılan sözleşmenin şehirdeki noterler dururken neden Sivrihisar'daki bir noterde imzalandığının açıklanmasını istiyoruz" dedi. Orhan Durmuş, bu sorulara cevap verilmesini isteyerek soruları hem sözlü hem de yazılı olarak meclis başkanlığına iletti İbrahim Arslan, yazılı soru önergesine daha sonra cevap verileceğini kaydetti. 

Künyesiz inşaatın sırrını EskişehirHaber.com çözmüştü...Halen sorular cevap bekliyor... 

EskişehirHaber.com, yaptığı haberlerle şehrin en merkezi ve değerli alanlarından birinde bulunan ve Büyükşehir'in daha önce belediye hizmet alanı olarak kamulaştırdığı alana yapılan inşaatın künyesinin bulunmamasının dikkat çektiğini, ne inşaatı yapıldığını gündeme taşımıştı. Konuyla ilgili açıklama gelmemiş, araştırmalarına devam eden EskişehirHaber.com, söz konusu alanın "sosyal ve kültürek hizmet alanı" olmak şartıyla kamulaştırıldığını ancak daha sonra en az 3 yıldızlı otel yapılmas şartıyla bir firma ile sözleşme yapıldığını ve bu sözleşmenin de dönemin Büyükşehir Genel Sekreteri Engin Çakmak'ın eşinin noter olduğu Sivrihisar noterinde imzalandığını kamuoyuna özel haberi ile duyurmuştu... 

ESKİŞEHİRLİLER HALEN BU SORULARA CEVAP BEKLİYOR...

-Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin "sosyal ve kültürel tesis alanı" olmak üzere kamulaştırdığı böyle bir alana, "üç yıldızlı otel" yapılması için sözleşme yapması kamulaştırma şartlarına, yasalara ve mevzuata uygun mu?

-Söz konusu inşaat ve proje ile ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2015'ten bu yana neden kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yapmadı, bu alana ne yapılacağına dair bir basın bülteni paylaşmadı?

-Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kentteki diğer tüm inşaatların künyesi bulunurken, neden bu inşaatın künyesi bulunmuyordu?

-Eğer kamulaştırma şartlarına uyulmadıysa ve mevzuata uygun olmayan bir sözleşme ile böyle bir inşaat yapıldığı belirlenirse, kamulaştırma yapılan alanın önceki hak sahiplerinin dava açma durumu doğabilir mi? 

-Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu inşaatla ilgili sözleşmeyi neden Sivrihisar Noteri'nde imzalayıp onaylatmayı tercih etti? Neden o dönem Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Engin Çakmak'ın eşi Sevil Çakmak'ın noter olduğu Sivrihisar Noteri tercih edildi?

-Sözleşme yapan firma ile inşaatı yapan firma aynı mı? Farklı ise ve sözleşme yapılan firma işi başka bir yükleniciye verdiyse bu durum mevzuata uygun mu?

-Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyeleri, Haller Gençlik Merkezi yanındaki aylardır konuşulan ve çok merak edilen bu künyesiz inşaatla ilgili bir açıklama yapacak mı, bu sorulara cevap verecek mi?

Önceki haberlerimizi okumak için alttaki linklere tıklayın... 

Bu inşaat neyin nesi? Eskişehir'in göbeğinde künyesiz inşaat!

O binanın sırrı çözülüyor... Kamulaştırma şartlarına uyuldu mu?

Flaş Flaş Flaş!!! Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çok konuşulacak haber!

EskisehirHaber.com'un gündeme getirdiği Büyükşehir'in künyesiz inşaatı ulusalda da gündem oldu